Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sügér rozmaringos sült burgonyával

Citromos sügér rozmaringos sült burgonyával
Citromos sügér rozmaringos sült burgonyával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halhoz, de bármi máshoz is nagyon passzol a citrom. Egy igazi könnyed nyári étel.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A burgonyához

A citromos olajhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A halhoz

  1. A hal filét 8- 10 cm-es darabokra vágjuk. Felmelegítünk egy serpenyőt, öntünk rá az olívaolajból egy keveset, behelyezzük a halszeleteket, majd letakarva oldalanként 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

A burgonyához

  1. A megtisztított egész burgonyákat feltesszük hideg vízben egy szár rozmaringgal és a fokhagymával főni. Nagy lángon, forrástól számítva 5 percig főzzük.
  2. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 190 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a félbevágott burgonyákat (a vágott felükkel felfelé), megöntözzük olívaolajjal, rápakolunk egy kis rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A citromos olajhoz

  1. A frissen facsart citromlevet jól elkeverjük az olívaolajjal, egy kicsit sűrűbb állagot fog kapni. A tálalásnál bőségesen megöntözzük a halszeleteket. És meghintjük friss petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 752
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

677
sügér 600 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 csepp
újkrumpli 700 g
rozmaring 4 szál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek