r
Nosalty Logó

Citromos sügér rozmaringos sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vivesz
Citromos sügér rozmaringos sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A citromos olajhoz

Összesen 676 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A citromos olajhoz

Összesen 1351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A citromos olajhoz

Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    407 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 676 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    814 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyához

A citromos olajhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A hal filét 8- 10 cm-es darabokra vágjuk. Felmelegítünk egy serpenyőt, öntünk rá az olívaolajból egy keveset, behelyezzük a halszeleteket, majd letakarva oldalanként 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

A burgonyához

  1. A megtisztított egész burgonyákat feltesszük hideg vízben egy szár rozmaringgal és a fokhagymával főni. Nagy lángon, forrástól számítva 5 percig főzzük.
  2. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 190 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a félbevágott burgonyákat (a vágott felükkel felfelé), megöntözzük olívaolajjal, rápakolunk egy kis rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A citromos olajhoz

  1. A frissen facsart citromlevet jól elkeverjük az olívaolajjal, egy kicsit sűrűbb állagot fog kapni. A tálalásnál bőségesen megöntözzük a halszeleteket. És meghintjük friss petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3878
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A halhoz, de bármi máshoz is nagyon passzol a citrom. Egy igazi könnyed nyári étel.

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyához

A citromos olajhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek