Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros metélt

Diós-lekváros metélt
Diós-lekváros metélt
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció tésztára és dióra.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tál előkészítéséhez

ajánlat

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk és széles metéltre vágjuk.
  2. A tojássárgákat kikeverjük 4 ek porcukorral, belekeverjük a vajat és a tejfölt.
  3. A tojásfehérjékből 1 ek porcukorral kemény habot verünk.
  4. Az enyhén sós vízben kifőzött tésztát leszűrjük, belekeverjük tejfölös-vajas krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. 
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  6. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba terítjük a tészta felét, rászórjuk a 2 ek porcukorral összekevert darált diót, rásimítjuk a lekvárt és betakarjuk maradék tésztával.
  7. A sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt átsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 34 010
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós-lekváros rakott tészta, édes tésztarakottas diós-lekvárosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Wed, 2015-03-11 21:04

Tegnap ezt készítettem ebédre. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

862
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
porcukor 7 ek
tejföl 4 dl
vaj 5 dkg
dió 10 dkg
szilvalekvár 6 ek
zsemlemorzsa 1 ek
vaj 1 ek