r
Nosalty Logó

Spenótos-krumplis rétes

8zsuzsa8
Spenótos-krumplis rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

436
Kalória
13.7g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
191.6g
Víz
54.3g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6184 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12427 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24735 micro
Összesen 1750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon 1 percig pároljuk..
  3. Hozzáadjuk a curry port és a szezámmag felét. Ezzel egy kicsit átpirítjuk
  4. A spenótot megmossuk, a hagymához adjuk, 5 evőkanál vízzel együtt, és 4-5 percig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Ekkor kivesszük a lábosból apróra vágjuk. Végül összekeverjük a krumplival. Sóval, borssal ízesítjük
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel.
  7. A réteslap felét kiterítjük, a tojásos tejjel megkenjük. Ráhalmozzuk a spenótos krumplit, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a réteslap másik felével.
  8. A maradék tojásos tejjel megkenjük a tekercsek tetejét, majd rászórjuk a maradék szezámmagot.
  9. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Közben elkészítjük a fűszeres joghurtot: elkeverjük benne a sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, kaprot, belekeverjük az olívaolajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedvenc osztrák receptújságból, a Frisch Gekocht-ból való.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...