r
Nosalty Logó

Spenótos-krumplis rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Spenótos-krumplis rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6184 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12427 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24735 micro
Összesen 1750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon 1 percig pároljuk..
  3. Hozzáadjuk a curry port és a szezámmag felét. Ezzel egy kicsit átpirítjuk
  4. A spenótot megmossuk, a hagymához adjuk, 5 evőkanál vízzel együtt, és 4-5 percig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Ekkor kivesszük a lábosból apróra vágjuk. Végül összekeverjük a krumplival. Sóval, borssal ízesítjük
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel.
  7. A réteslap felét kiterítjük, a tojásos tejjel megkenjük. Ráhalmozzuk a spenótos krumplit, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a réteslap másik felével.
  8. A maradék tojásos tejjel megkenjük a tekercsek tetejét, majd rászórjuk a maradék szezámmagot.
  9. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Közben elkészítjük a fűszeres joghurtot: elkeverjük benne a sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, kaprot, belekeverjük az olívaolajat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1397
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Egyszerűbb, ha mirelit leveles spenótot veszünk. Még melegen tálaljuk, mellé kínáljuk a fűszeres joghurtot. Húsos leves után kiváló ebéd. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-krumplis rétes
8zsuzsa8 210 recept

Kedvenc osztrák receptújságból, a Frisch Gekocht-ból való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!