r
Nosalty Logó

Kapros-túrós rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1577 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 395 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2546.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1577 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Jól elkeverjük.
  3. Megszórjuk a búzadarával, majd kb. 10 percre állni hagyjuk.
  4. Közben megolvasztjuk a vajat, vagy elővesszük az olajat. A réteslapot kiterítjük, és megkenjük a vajjal/olajjal. Utána a tepsit is kikenjük vékonyan.
  5. A töltelékhez hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, majd beletörjük a fokhagymát, és jól összekeverjük.
  6. A réteslapot megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Érdemes több réteget használni, mert elég folyós a töltelék, és ha keveset használunk, eláztatja a tésztát. (Én egy rúdhoz két vékony lapot tekertem fel teljesen. A fenti hozzávaló mennyiség kb. 3-4 rúdra elegendő, amiből nekem kb. 20 darab rétes jött ki. Ez nyilván függ a tészta méretétől és a darabolástól.)
  7. A tekercseket betesszük a tepsibe, és a tetejüket megkenjük vajjal/olajjal.
  8. Készre sütjük. Érdemes figyelni, mert a teteje hamar megéghet. Ha lehetséges, célszerű alulsütést használni, és csak rövid ideig pirítani felülről.
  9. Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd várjuk meg, míg kihűl kicsit. Akkor könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 37773
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Randi előtt nem ajánlott, mert elég intenzív fokhagymás-kapros lehelletet eredményez a fogyasztása ;).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvenc fűszerem a kapor, nagyon szeretem az intenzív íze miatt. Gyakran szoktam kapros-tejfölös mártogatós készíteni baráti összejövetelekre, és mindig sikert arat. Most a megmaradt réteslapokkal akartam valamit kezdeni, így hoztam össze ezt a sós rétest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.