Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-túrós rétes

Kapros-túrós rétes
Kapros-túrós rétes
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc fűszerem a kapor, nagyon szeretem az intenzív íze miatt. Gyakran szoktam kapros-tejfölös mártogatós készíteni baráti összejövetelekre, és mindig sikert arat.
Most a megmaradt réteslapokkal akartam valamit kezdeni, így hoztam össze ezt a sós rétest.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Randi előtt nem ajánlott, mert elég intenzív fokhagymás-kapros lehelletet eredményez a fogyasztása ;).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Jól elkeverjük.
  3. Megszórjuk a búzadarával, majd kb. 10 percre állni hagyjuk.
  4. Közben megolvasztjuk a vajat, vagy elővesszük az olajat. A réteslapot kiterítjük, és megkenjük a vajjal/olajjal. Utána a tepsit is kikenjük vékonyan.
  5. A töltelékhez hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, majd beletörjük a fokhagymát, és jól összekeverjük.
  6. A réteslapot megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Érdemes több réteget használni, mert elég folyós a töltelék, és ha keveset használunk, eláztatja a tésztát. (Én egy rúdhoz két vékony lapot tekertem fel teljesen. A fenti hozzávaló mennyiség kb. 3-4 rúdra elegendő, amiből nekem kb. 20 darab rétes jött ki. Ez nyilván függ a tészta méretétől és a darabolástól.)
  7. A tekercseket betesszük a tepsibe, és a tetejüket megkenjük vajjal/olajjal.
  8. Készre sütjük. Érdemes figyelni, mert a teteje hamar megéghet. Ha lehetséges, célszerű alulsütést használni, és csak rövid ideig pirítani felülről.
  9. Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd várjuk meg, míg kihűl kicsit. Akkor könnyebb szeletelni.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 957
elküldve: 6
receptkönyvben: 167
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.15.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós-túrós rétes kaporral, fokhagymás-túrós rétes kaporral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

asztika
asztika / asztika Tue, 2011-06-14 09:00

Nekem ami kapros az sós és nem édes :) Úgyhogy maradok a fokhagyma-só verziónál, ladyeva, bocsi ;)

gabssy
gabssy / gabssy Tue, 2011-06-14 06:00

Csakhogy végre valaki sósan csinálja a kapros-túrós rétest! Mi is mindig így készítjük. Jó ízlésed van, asztika. :)

ladyeva
ladyeva Mon, 2011-06-13 16:30

Nem tennék bele fokhagymát viszont 1-2 evőkanál cukorral ízesíteném

394
réteslap 1 csomag
tehéntúró 250 g
tejföl 2 ek
tojás 2 db
búzadara 3 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál