Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-halas rétes

Spenótos-halas rétes
Spenótos-halas rétes
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal vetettem spenótot a kertben, és nagyon szép és sok lett. Majdnem minden héten van főzelék belőle, mert nagyon szeretjük, de gondoltam, valami mást is ki kellene próbálnom. Fagyasztott spenótból is lehet készíteni. Ez lett belőle! Nagyon finom és egyszerű.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom! Egy finom borral akár könnyű vacsorának is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss spenótot lobogó, forró vízben megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
  2. A halat kiengedjük, és apró kockákra vágjuk. A réteslapot is hagyjuk kiengedni.
  3. A vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótot, tojást, tejfölt, sajtot, zsemlemorzsát és ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, a réteslapokat egymásra helyezzük, és vajjal megkenünk minden egyes lapot. Kiterítjük és az egyik szélére rákanalazzuk a zöldséges keveréket, majd a tetejére helyezzük a halszeleteket, és feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az összehajtogatott felével lefelé. Villával megszurkáljuk, tojássárgájával megkenjük, és a sütőben szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 626
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos rétes hallal, spenótos-halas tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
spenót 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 2 ek
tojás 2 db
tejföl 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tőkehalfilé 50 dkg
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
tojássárgája 1 db