Nosalty Logó

Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 687 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 5491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 153 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 687 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    297.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11319.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3614 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3567 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    1771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20618 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44479 micro
Összesen 5491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 153 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Gnocchi elkészítése:
  2. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később.
  3. A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy semmilyen kesernyés anyag ne maradjon benne, és ne tartalmazzon plusz folyadékot, mert akkor ragadni fog a gnocchink.
  4. Ha a krumpli megfőtt, egészen krémesre törjük, hogy ne maradjanak benne darabkák.
  5. Jól kihűtjük. (Legegyszerűbb a szószt addig elkészíteni, amíg a krumplink hűl, ezzel időt spórolunk.)
  6. Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a spenótot.
  7. Lassan, adagonkéntdolgozzuk bele a búzadarát.
  8. Ha nudli jellegű a tésztánk (tehát jóllehet formázni, de még nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen hosszú rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjűeket), és kb. 2 cm-es kis nudlikra vágjuk fel.
  9. Lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a víz felszínére (ez kb. 3-5 perc), akkor szűrővel kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
  10. Szósz elkészítése:
  11. A szószhoz felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
  12. Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek.
  13. Hozzáöntjük a tejszínt, belepréseljük a fokhagymagerezdeket.
  14. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és azt is a szószhoz öntjük.
  15. Megvárjuk, míg egyet rottyan, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
  16. Ha a gnocchi és a szósz is készen van, tálalhatunk!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 1006
  • Össznézettség: 202118
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Boldogult pécsi egyetemista koromban egy-egy vidámabb éjszaka után a törzshelyünkön elfogyasztott fokhagymás gnocchi kötelező jellegű volt, lévén nincs az a kínzó éhség, amit legalább fél napra ne szüntetne meg. A receptet sohasem kértem el, de most, hogy a sors összehozott egy kedves olasz barátnővel, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy magam állítsam elő ezt a - számomra - nosztalgiafogást. Marta a nagymamájától kérte el nekem a receptet, úgyhogy volt ám lámpalázam, mielőtt nekiláttam... Egyébként tőle tudom, hogy ezt a spenótos gnocchit náluk olvasztott vajjal meglocsolva, zsályával finoman meghintve fogyasztják.

Hozzászólások

Mátayné Zsuzsa

Kedves Dakota ! Nagyon felkeltette az érdekl?désemet ez a gusztusos recept.Biztos,hogy el fogom készíteni.A recept alapján úgy gondolom ez elég nagy mennyiség? Köszönöm a receptet,és további jó f?zést kívánok. Üdvözöl: Mné Zsuzsa

Dacota

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a kedves szavakat, örülök,hogy tetszik, és remélem, ízleni is fog. Valóban elég nagy adag, ebb?l a mennyiségb?l b?ven jóllakott 8 ember. Adaginként csak a gnocci kb 22 dkg, ami a tésztáknál is b?ven elegend?, a gnocci meg, f?leg ezzel a tejszínes szósszal iszonyúan laktató. Jó f?z?cskészést! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Ezt a nagyit alaposan faggassátok ki, még további ilyen klassz receptekr?l!:) Tetszik a recept, amint lehet, ki fogom próbálni! Üdv: Mrs Smith

Dacota

Kedves Mrs Smith! Örülök, hogy tetszik, sok sikert hozzá! A nagyit pedig még mindenképpen elkapom, mert a fáma szerint még a spagettitésztát és a raviolit is saját maga csinálja...meghívásom már van, ha egyszer tényleg eljutok hozzá, ki sem lehet majd robbantani a konyhájából! :)

Törölt felhasználó

Helyes! Mi örömmel várjuk a fortélyokat, amiket el tudsz lesni t?le!:)) Mrs Smith

Geleva

Kedves Dacota! Tudnod kell, hogy gyerekkorom óta nem szeretem a spenótot :(((, de! ez a kép és a recept annyira guszta, hogy muszáj kipróbálnom!!! A családban mindenki szereti a spenkát, és szoktam is f?zni (minden kóstolás nélkül), de ezt még én is megkívántam. Ha jönnek a gyerekeim pénteken, ezt vetem be lepinek.:))) A hatást majd megosztom Veletek.:) Köszönöm ezt a vizuális élményt is. Szép napot! G. Éva

Dacota

Kedves Éva! nagyon örülök, hogy tetszik, köszönöm a dicséretet, és remélem, hogy ízleni fog Neked és a családodnak is! Szép napot kívánok! Üdvözlettel: Nóra

Geleva

Kedves Nóra! Pénteken elkészítettem, ahogy ígértem. Hááát....nem tudom elég jó kritika-e, hogy az utolsó "morzsáig" elfogyott a 6 f?s családomban. Lehet, hogy megkedvelem a spenótot?:) Bár nekem nem sokat hagytak, de barátkozni az ízével, ami nagyon harmonikus volt a mártással, megtette a hatását. Biztos vagyok benne, hogy többször az asztalra kerül, még követelni fogják. Köszi szépen ezt a klassz receptet! Üdv.: G. Éva

Dacota

Kedves Éva! Nagyon örülök én is, és biztos vagyok benne, hogy a spenót is:) Köszönöm a kedves sorokat! Szép estét! Üdvözlettel: Nóra

salome72

szia!imádom!az egyik kedvencem lett!sajnos valamit?l ragacsos lett(kif?zés elött),mikor utoljára csináltam,de igy is izlett.köszi:)

Dacota

Kedves Salome! Nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy megszeretted! :) A krumplis-lisztes tészták (nudli, krokett, gnocci, kopetka stb...) nagyon sunyi kis szokásuk, hogy ha állni hagyjuk ?ket, akkor nyúlóssá és ragadóssá válnak. Lehet, hogy ez volt a baj. Szép napot! Üdvözlettel: Nóra

zsuzska82

Nekem sajnos nem ízlett, és a páromnak sem. Nagyon kiérezni a búzadarát benne, nagyon homokszer? volt, és ízre sem lett tökéletes. :( Nem a mi ízvilágunk. Ettem én már gnocchit, de köszön?viszonyban sincs ezzel. :(

Dacota

Kedves Zsuzska! Sajnálom, hogy nem ízlett. Valóban, nagyon sokféleképpen csinálják a gnocchit, és nemcsak nálunk, de Olaszországban is a lisztes, nem a búzadarás verzió az ismertebb. Remélem, azért nem ment el a kedved a házi gnocchitól, próbáld ki esetleg valaki másnak a receptjét, sok van itt a NoSaltyn. Üdv: Nóra

zsuzska82

Szia Nóra! Köszi a kedvességedet, bíztam benne, hogy nem bántottalak meg. Igen, kedvet kaptam a gnocchi készítéshez, mert amúgy szeretem, már ki is néztem, hogy liszttel fogom készíteni. Szia: Zsuzska

Kerepesi

Olaszországban ettem spenótos gnoccit, de az nem volt egy nagy dobás. Pedig az alapanyagok jók. De ez a csirkés változat biztos sokkal finomabb lesz. Ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sajnos nekünk nem jött be a spenótos gnocci, teljesen szét f?tt a vízben és kb. olyan volt mint a tejbegríz állaga! Többet biztosan nem próbálkozom...

Dacota

Kedves Piroska! Sajnálom, hogy nem sikerült a gnocci. nem lehet, hogy olajat tettél a föv?vízbe? Mert krumplis tészták attól teljesen pépesre f?nek. Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Szia Nóra! Igen, tettem olajat egy picit a f?z?vízbe akkor minden bizonnyal ezért f?tt szét a gnocci! Köszönöm a segítséged! Üdv. Piri

Törölt felhasználó

Kedves Piri, Ne aggódj, nem az olaj miatt f?tt szét! Amiatt sosem f?ne szét! :) A vicc kedvéért kipróbáltam, mosolyogtam is magamban... :)) Viszont bármilyen búzadarás tésztát készítesz, mindig tedd félre legalább 3 órára, akár a h?t?be, hogy a dara meg tudjon dagadni... különben szétf?. Ilyen lehet, ha pl. túrógombócot készítesz. Természetesen azt sem f?zöd ki rögtön, hacsak nem akarsz valami gusztustalan löttyöt kapni végeredménynek! Azért érdekes ez a darás gnocchi... valakinek biztos bejön... ízlés dolga. A husi szimpla, egy fej fokhagymával, és jó sok borssal jó íze van... de hát milyen lenne! :) A végeredmény jó lett, és ez a lényeg! :) Köszi a receptet! GTR

Törölt felhasználó

Szia Dacota! Nekem nagyon megtetszett a fotó és persze a recept is. Ma meg is csináltam, amikor az els? adagot kif?ztem nekem is szétf?tt, mint Piroskának!:( Kétségbe estem, mire fogom felhasználni ezt a sok tésztát.....pogácsának..... Átmentem a barátn?mhöz, de csak a v?legénye volt otthon, elmeséltem a storyt, mire ?, biztos kevés benne a ragasztóanyag és a kezembe nyomott egy tojást, visszamentem a tésztámhoz...gondolkoztam közben beleütöttem a tojást és tettem bele lisztet!és sikerült nudli lett végül bel?le!!bocsánat olaszosan gnocchi!ebb?l tanulva fele liszt fele gríz .Nekem ez a változat jött be!:) Üdv.:Lili

Dacota

Szia! Semmi gond, ha finom lett..:) Nem tudom mi lehet az oka ennek a csoportos ragadásnak. Még azt tudom elképzelni, hogy esetleg nem lisztezted be ?ket eléggé...de ez csak tipp. Komolyan ha legközelebb nekiállok, akkor újra kimérek hozzá mindent. :) Szép napot! Üdvözlettel: Nóra

Csaba Magdi

Nekünk ízlett és darát nem raktunk bele. Isteni volt !!!!

Törölt felhasználó

Már meg is van!!! Köszi. Puszi. Bogi

Törölt felhasználó

Isteni lett:) A szószt én kicsit másként álmodtam meg, 1 fél szál póréhagymát, húsvétról maradt sonkát apróra vágtam és miután a csirke megpirult ráborítottam, aztán apróra vágtam a maradék spenótot, azt is rá, tejfölösen fokhagymásan összef?ztem... f?szernek csak fokhagymát, sót és borsot. A gnocchi is nagyon fini lett.. A lakótársaim (fiúk) ítélete alapján: bazijó és csinálhatok még:) Szóval óriási siker.

Éva-Anyóca

Kedves Dacota! A recept nagyon tetszik, de felhívó legels?nek a kép volt.:-) Aztán elolvastam minden hozzászólást, és elkészítettem. 1. Nem tettem a f?z?vízbe olajat, 2.) gyors elkészítés után gyorsan felhasználtam, nem hagytam állni,3.) és én sem tettem bele grízt, nem mertem, még így nem készítettem, a többi mind amit írtál, és sikerült, nekem egybe maradt, finom lett, és a fiam szerinti "utálatos" sóskát megint meg lehetett enni.:-)) Legközelebb fele grízzel próbálom ki, és most már tudom, hogy a burgonyás nudlijaim, gombócaim, bármi, ami ilyen hasonló tészta, azért lehetett anno szétf?tt , mert olajos volt a f?z?víz. Egyszer elfelejtettem bele tenni és sikerültek. Azóta nem teszek bele, de akkor ez a magyarázat arra, hogy miért nem f? szét.:-)) Köszönöm, most már ezt is tudom:-)) Köszönöm, a finom ebédünket.:-)) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Dacota

Kedves Éva-Anyóca, Örülök, hogy ízlett Nektek, nagyon szívesen a receptet is :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!