r
Nosalty Logó

Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 687 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 5491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 153 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 687 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    297.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11319.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3614 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3567 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    1771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20618 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44479 micro
Összesen 5491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 153 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Gnocchi elkészítése:
  2. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később.
  3. A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy semmilyen kesernyés anyag ne maradjon benne, és ne tartalmazzon plusz folyadékot, mert akkor ragadni fog a gnocchink.
  4. Ha a krumpli megfőtt, egészen krémesre törjük, hogy ne maradjanak benne darabkák.
  5. Jól kihűtjük. (Legegyszerűbb a szószt addig elkészíteni, amíg a krumplink hűl, ezzel időt spórolunk.)
  6. Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a spenótot.
  7. Lassan, adagonkéntdolgozzuk bele a búzadarát.
  8. Ha nudli jellegű a tésztánk (tehát jóllehet formázni, de még nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen hosszú rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjűeket), és kb. 2 cm-es kis nudlikra vágjuk fel.
  9. Lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a víz felszínére (ez kb. 3-5 perc), akkor szűrővel kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
  10. Szósz elkészítése:
  11. A szószhoz felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
  12. Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek.
  13. Hozzáöntjük a tejszínt, belepréseljük a fokhagymagerezdeket.
  14. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és azt is a szószhoz öntjük.
  15. Megvárjuk, míg egyet rottyan, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
  16. Ha a gnocchi és a szósz is készen van, tálalhatunk!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2087
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 215039
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Boldogult pécsi egyetemista koromban egy-egy vidámabb éjszaka után a törzshelyünkön elfogyasztott fokhagymás gnocchi kötelező jellegű volt, lévén nincs az a kínzó éhség, amit legalább fél napra ne szüntetne meg. A receptet sohasem kértem el, de most, hogy a sors összehozott egy kedves olasz barátnővel, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy magam állítsam elő ezt a - számomra - nosztalgiafogást. Marta a nagymamájától kérte el nekem a receptet, úgyhogy volt ám lámpalázam, mielőtt nekiláttam... Egyébként tőle tudom, hogy ezt a spenótos gnocchit náluk olvasztott vajjal meglocsolva, zsályával finoman meghintve fogyasztják.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek