Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
A szószos husihoz
-
100g csirkemell filé120 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
687
Kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g búzadara1800 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
11g só0 kcal
A szószos husihoz
-
800g csirkemell filé960 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5491
Kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
A szószos husihoz
-
22.3g csirkemell filé27 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
153
Kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 258.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2577 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5560 micro
Összesen
687
Kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 297.2 g
Zsír
-
Összesen 234.1 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11319.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1133 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 982 mg
-
Foszfor 3614 mg
-
Nátrium 5300 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2065.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3567 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 1771 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1322 micro
-
Kolin: 1218 mg
-
Retinol - A vitamin: 1847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20618 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44479 micro
Összesen
5491
Kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1240 micro
Összesen
153
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
-
Hozzávalók
A gnocchihoz
A szószos husihoz
-
80 dkg csirkemell filé
-
2 dl tejföl
-
4 dl habtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A gnocchihoz
- Gnocchi elkészítése:
- A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később.
- A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy semmilyen kesernyés anyag ne maradjon benne, és ne tartalmazzon plusz folyadékot, mert akkor ragadni fog a gnocchink.
- Ha a krumpli megfőtt, egészen krémesre törjük, hogy ne maradjanak benne darabkák.
- Jól kihűtjük. (Legegyszerűbb a szószt addig elkészíteni, amíg a krumplink hűl, ezzel időt spórolunk.)
- Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a spenótot.
- Lassan, adagonkéntdolgozzuk bele a búzadarát.
- Ha nudli jellegű a tésztánk (tehát jóllehet formázni, de még nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen hosszú rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjűeket), és kb. 2 cm-es kis nudlikra vágjuk fel.
- Lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a víz felszínére (ez kb. 3-5 perc), akkor szűrővel kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
- Szósz elkészítése:
- A szószhoz felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek.
- Hozzáöntjük a tejszínt, belepréseljük a fokhagymagerezdeket.
- A tejfölt elkeverjük a liszttel, és azt is a szószhoz öntjük.
- Megvárjuk, míg egyet rottyan, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
- Ha a gnocchi és a szósz is készen van, tálalhatunk!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 1006
- Össznézettség: 202118
- Feltöltés dátuma: 2010. február 04.
Receptjellemzők

Dacota
536 recept
Boldogult pécsi egyetemista koromban egy-egy vidámabb éjszaka után a törzshelyünkön elfogyasztott fokhagymás gnocchi kötelező jellegű volt, lévén nincs az a kínzó éhség, amit legalább fél napra ne szüntetne meg. A receptet sohasem kértem el, de most, hogy a sors összehozott egy kedves olasz barátnővel, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy magam állítsam elő ezt a - számomra - nosztalgiafogást. Marta a nagymamájától kérte el nekem a receptet, úgyhogy volt ám lámpalázam, mielőtt nekiláttam... Egyébként tőle tudom, hogy ezt a spenótos gnocchit náluk olvasztott vajjal meglocsolva, zsályával finoman meghintve fogyasztják.
Hozzászólások
Kedves Dakota ! Nagyon felkeltette az érdekl?désemet ez a gusztusos recept.Biztos,hogy el fogom készíteni.A recept alapján úgy gondolom ez elég nagy mennyiség? Köszönöm a receptet,és további jó f?zést kívánok. Üdvözöl: Mné Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! Köszönöm a kedves szavakat, örülök,hogy tetszik, és remélem, ízleni is fog. Valóban elég nagy adag, ebb?l a mennyiségb?l b?ven jóllakott 8 ember. Adaginként csak a gnocci kb 22 dkg, ami a tésztáknál is b?ven elegend?, a gnocci meg, f?leg ezzel a tejszínes szósszal iszonyúan laktató. Jó f?z?cskészést! Üdvözlettel: Nóra
Kedves Dacota! Ezt a nagyit alaposan faggassátok ki, még további ilyen klassz receptekr?l!:) Tetszik a recept, amint lehet, ki fogom próbálni! Üdv: Mrs Smith
Kedves Mrs Smith! Örülök, hogy tetszik, sok sikert hozzá! A nagyit pedig még mindenképpen elkapom, mert a fáma szerint még a spagettitésztát és a raviolit is saját maga csinálja...meghívásom már van, ha egyszer tényleg eljutok hozzá, ki sem lehet majd robbantani a konyhájából! :)
Helyes! Mi örömmel várjuk a fortélyokat, amiket el tudsz lesni t?le!:)) Mrs Smith
Kedves Dacota! Tudnod kell, hogy gyerekkorom óta nem szeretem a spenótot :(((, de! ez a kép és a recept annyira guszta, hogy muszáj kipróbálnom!!! A családban mindenki szereti a spenkát, és szoktam is f?zni (minden kóstolás nélkül), de ezt még én is megkívántam. Ha jönnek a gyerekeim pénteken, ezt vetem be lepinek.:))) A hatást majd megosztom Veletek.:) Köszönöm ezt a vizuális élményt is. Szép napot! G. Éva
Kedves Éva! nagyon örülök, hogy tetszik, köszönöm a dicséretet, és remélem, hogy ízleni fog Neked és a családodnak is! Szép napot kívánok! Üdvözlettel: Nóra
Kedves Nóra! Pénteken elkészítettem, ahogy ígértem. Hááát....nem tudom elég jó kritika-e, hogy az utolsó "morzsáig" elfogyott a 6 f?s családomban. Lehet, hogy megkedvelem a spenótot?:) Bár nekem nem sokat hagytak, de barátkozni az ízével, ami nagyon harmonikus volt a mártással, megtette a hatását. Biztos vagyok benne, hogy többször az asztalra kerül, még követelni fogják. Köszi szépen ezt a klassz receptet! Üdv.: G. Éva
Kedves Éva! Nagyon örülök én is, és biztos vagyok benne, hogy a spenót is:) Köszönöm a kedves sorokat! Szép estét! Üdvözlettel: Nóra
szia!imádom!az egyik kedvencem lett!sajnos valamit?l ragacsos lett(kif?zés elött),mikor utoljára csináltam,de igy is izlett.köszi:)
Kedves Salome! Nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy megszeretted! :) A krumplis-lisztes tészták (nudli, krokett, gnocci, kopetka stb...) nagyon sunyi kis szokásuk, hogy ha állni hagyjuk ?ket, akkor nyúlóssá és ragadóssá válnak. Lehet, hogy ez volt a baj. Szép napot! Üdvözlettel: Nóra
Nekem sajnos nem ízlett, és a páromnak sem. Nagyon kiérezni a búzadarát benne, nagyon homokszer? volt, és ízre sem lett tökéletes. :( Nem a mi ízvilágunk. Ettem én már gnocchit, de köszön?viszonyban sincs ezzel. :(
Kedves Zsuzska! Sajnálom, hogy nem ízlett. Valóban, nagyon sokféleképpen csinálják a gnocchit, és nemcsak nálunk, de Olaszországban is a lisztes, nem a búzadarás verzió az ismertebb. Remélem, azért nem ment el a kedved a házi gnocchitól, próbáld ki esetleg valaki másnak a receptjét, sok van itt a NoSaltyn. Üdv: Nóra
Szia Nóra! Köszi a kedvességedet, bíztam benne, hogy nem bántottalak meg. Igen, kedvet kaptam a gnocchi készítéshez, mert amúgy szeretem, már ki is néztem, hogy liszttel fogom készíteni. Szia: Zsuzska
Olaszországban ettem spenótos gnoccit, de az nem volt egy nagy dobás. Pedig az alapanyagok jók. De ez a csirkés változat biztos sokkal finomabb lesz. Ki fogom próbálni.
Sziasztok! Sajnos nekünk nem jött be a spenótos gnocci, teljesen szét f?tt a vízben és kb. olyan volt mint a tejbegríz állaga! Többet biztosan nem próbálkozom...
Kedves Piroska! Sajnálom, hogy nem sikerült a gnocci. nem lehet, hogy olajat tettél a föv?vízbe? Mert krumplis tészták attól teljesen pépesre f?nek. Üdvözlettel: Nóra
Szia Nóra! Igen, tettem olajat egy picit a f?z?vízbe akkor minden bizonnyal ezért f?tt szét a gnocci! Köszönöm a segítséged! Üdv. Piri
Kedves Piri, Ne aggódj, nem az olaj miatt f?tt szét! Amiatt sosem f?ne szét! :) A vicc kedvéért kipróbáltam, mosolyogtam is magamban... :)) Viszont bármilyen búzadarás tésztát készítesz, mindig tedd félre legalább 3 órára, akár a h?t?be, hogy a dara meg tudjon dagadni... különben szétf?. Ilyen lehet, ha pl. túrógombócot készítesz. Természetesen azt sem f?zöd ki rögtön, hacsak nem akarsz valami gusztustalan löttyöt kapni végeredménynek! Azért érdekes ez a darás gnocchi... valakinek biztos bejön... ízlés dolga. A husi szimpla, egy fej fokhagymával, és jó sok borssal jó íze van... de hát milyen lenne! :) A végeredmény jó lett, és ez a lényeg! :) Köszi a receptet! GTR
Szia Dacota! Nekem nagyon megtetszett a fotó és persze a recept is. Ma meg is csináltam, amikor az els? adagot kif?ztem nekem is szétf?tt, mint Piroskának!:( Kétségbe estem, mire fogom felhasználni ezt a sok tésztát.....pogácsának..... Átmentem a barátn?mhöz, de csak a v?legénye volt otthon, elmeséltem a storyt, mire ?, biztos kevés benne a ragasztóanyag és a kezembe nyomott egy tojást, visszamentem a tésztámhoz...gondolkoztam közben beleütöttem a tojást és tettem bele lisztet!és sikerült nudli lett végül bel?le!!bocsánat olaszosan gnocchi!ebb?l tanulva fele liszt fele gríz .Nekem ez a változat jött be!:) Üdv.:Lili
Szia! Semmi gond, ha finom lett..:) Nem tudom mi lehet az oka ennek a csoportos ragadásnak. Még azt tudom elképzelni, hogy esetleg nem lisztezted be ?ket eléggé...de ez csak tipp. Komolyan ha legközelebb nekiállok, akkor újra kimérek hozzá mindent. :) Szép napot! Üdvözlettel: Nóra
Nekünk ízlett és darát nem raktunk bele. Isteni volt !!!!
Már meg is van!!! Köszi. Puszi. Bogi
Isteni lett:) A szószt én kicsit másként álmodtam meg, 1 fél szál póréhagymát, húsvétról maradt sonkát apróra vágtam és miután a csirke megpirult ráborítottam, aztán apróra vágtam a maradék spenótot, azt is rá, tejfölösen fokhagymásan összef?ztem... f?szernek csak fokhagymát, sót és borsot. A gnocchi is nagyon fini lett.. A lakótársaim (fiúk) ítélete alapján: bazijó és csinálhatok még:) Szóval óriási siker.
Kedves Dacota! A recept nagyon tetszik, de felhívó legels?nek a kép volt.:-) Aztán elolvastam minden hozzászólást, és elkészítettem. 1. Nem tettem a f?z?vízbe olajat, 2.) gyors elkészítés után gyorsan felhasználtam, nem hagytam állni,3.) és én sem tettem bele grízt, nem mertem, még így nem készítettem, a többi mind amit írtál, és sikerült, nekem egybe maradt, finom lett, és a fiam szerinti "utálatos" sóskát megint meg lehetett enni.:-)) Legközelebb fele grízzel próbálom ki, és most már tudom, hogy a burgonyás nudlijaim, gombócaim, bármi, ami ilyen hasonló tészta, azért lehetett anno szétf?tt , mert olajos volt a f?z?víz. Egyszer elfelejtettem bele tenni és sikerültek. Azóta nem teszek bele, de akkor ez a magyarázat arra, hogy miért nem f? szét.:-)) Köszönöm, most már ezt is tudom:-)) Köszönöm, a finom ebédünket.:-)) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, Örülök, hogy ízlett Nektek, nagyon szívesen a receptet is :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra