r
Nosalty Logó

Spenót tükörtojással és sonkacsíkokkal

NS
Spenót tükörtojással és sonkacsíkokkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

287
Kalória
19.5g
Fehérje
25.1g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
240g
Víz
64.8g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 59 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13502 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29369 micro
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    3652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1456 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40507 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88108 micro
Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6056 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A spenótot jól megmossuk. Majd kb. 1 l vizet felteszünk forrni, és 1 kávéskanál szódabikarbónát teszünk bele. Ha felforrt, ezzel leforrázzuk a spenótot. Egy perc után le is szűrhetjük. Erre azért van szükség, mert a spenót így megtartja a szép zöld színét.
  2. Egy lábasban kis zsíron világos rántást készítünk a lisztből és az 1 gerezd zúzott fokhagymából. Rádobjuk a spenótot, felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Ízesítjük ételízesítővel és a leveskockával.
  3. A zsemlét a tejben puhára áztatjuk, és ezzel sűrítjük a főzeléket. Az egészet egy turmixban összevágatjuk, így szép homogén állagú főzeléket kapunk.
  4. A már leturmixolt főzelékbe belezúzzuk a másik gerezd fokhagymát, és még egyszer összeforraljuk.
  5. Tükörtojással és kevés zsiradékban megpirított sonkacsíkokkal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egy régi zalai receptkönyvben találtam rá erre a módszerre. Addig nem szerettem a spenótfőzeléket, amíg nem így készítettem, de így isteni finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...