r
Nosalty Logó

Spenót tükörtojással és sonkacsíkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenót tükörtojással és sonkacsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 59 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13502 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29369 micro
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    3652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1456 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40507 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88108 micro
Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6056 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A spenótot jól megmossuk. Majd kb. 1 l vizet felteszünk forrni, és 1 kávéskanál szódabikarbónát teszünk bele. Ha felforrt, ezzel leforrázzuk a spenótot. Egy perc után le is szűrhetjük. Erre azért van szükség, mert a spenót így megtartja a szép zöld színét.
  2. Egy lábasban kis zsíron világos rántást készítünk a lisztből és az 1 gerezd zúzott fokhagymából. Rádobjuk a spenótot, felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Ízesítjük ételízesítővel és a leveskockával.
  3. A zsemlét a tejben puhára áztatjuk, és ezzel sűrítjük a főzeléket. Az egészet egy turmixban összevágatjuk, így szép homogén állagú főzeléket kapunk.
  4. A már leturmixolt főzelékbe belezúzzuk a másik gerezd fokhagymát, és még egyszer összeforraljuk.
  5. Tükörtojással és kevés zsiradékban megpirított sonkacsíkokkal fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12639
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi zalai receptkönyvben találtam rá erre a módszerre. Addig nem szerettem a spenótfőzeléket, amíg nem így készítettem, de így isteni finom.

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!