Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót citromlével és szerecsendióval

Spenót citromlével és szerecsendióval
Spenót citromlével és szerecsendióval
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldön élek, és a szigeten található közeli boltokban nincs olyan sok friss zöldségválaszték, mint otthon, Magyarországon, így fagyasztott spenótot (aprított kis spenótkockák) használok. A citromlé kellően savassá teszi az ételt, a szerecsendió pedig ad neki egy plusz ízt.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot kiolvasztjuk, majd egy szűrő segítségével átmossuk.
  2. Beletesszük egy edénybe, sózzuk, és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Nem szükséges vizet adni hozzá, mert a fagyasztott spenótnak elég nagy a nedvességtartalma. Párolás után hagyjuk kicsit kihűlni, majd összeturmixoljuk.
  3. Az olajból és a lisztből fehér rántást készítünk. A fűszereket (szerecsendió, majoranna, fűszerpaprika, ételízesítő, bors) összekeverjük az átnyomott fokhagymával, és a rántáshoz adjuk, majd gyors kevergetés után felöntjük a hideg tejjel és az alaplével.
  4. Hagyjuk kicsit besűrűsödni, majd belekeverjük az összeturmixolt spenótot. A legvégén hozzáadjuk a citromlevet, és készre főzzük.
  5. Főtt tojással, tükörtojással vagy akár sült virslivel tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

cccccsilla

Mióta szakács: 2014.11.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paraj, spenótfőzelék citromosan szerecsendióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cccccsilla
cccccsilla / cccccsilla Tue, 2015-09-29 11:09

A rántáshoz lehet hogy egy kicsit több olaj kell mint amennyi megvan adva. A lényeg hogy egy folyékony krémet kapjunk és ne legyen csomós.

268
spenót 900 g
finomliszt 7 csapott ek
napraforgó olaj 0.9 dl
alaplé 1 l
tej 3 dl
2 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd