Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótfőzelék Katharosz konyhájából

Spenótfőzelék Katharosz konyhájából
Spenótfőzelék Katharosz konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy tűnik, a recept felírása tovább tartott, mint az étel elkészítése. Igazából a kezdő háziasszonyoknak szeretnék segítséget nyújtani az ilyen egyszerű étkekkel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott spenót leveleket forrásba lévő vízbe rakjuk, pár perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük, és kissé hűlni hagyjuk.
  2. Közben a zsömlét beáztatjuk langyos tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet, és a spenóttal együtt ledaráljuk egy húsdarálóval. A nagyobb lyukú tárcsáját használjuk (villany daráló), vagy finomra vágjuk.
  3. Ezután az olajon a liszttel világos rántást készítünk, közben hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát is, vigyázzunk, ne égessük meg.
  4. A rántásba beleforgatjuk a darált spenótot, majd felengedjük először a húslevessel, átkeverjük, és fokozatosan adagolva a tejet is hozzáadjuk, beállítjuk a kívánt sűrűségét. Vigyázzunk, nehogy ránk fröccsenjen!
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, csipet ételízesítővel, és kevergetve felfőzzük, ha túl sűrű lenne, kevés folyadékot adunk hozzá.
  6. Tálalás tükörtojással és sült virslivel, ízlés szerint.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót, parajfőzelék, főzelék spenótból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

242
spenót 1 kg
zsemle 1 db
tojás 1 db
tej 4 dl
leveskocka 1 db
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint