r
Nosalty Logó

Mexikói quinoa saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Mexikói quinoa saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1127 mg
  • Foszfor
    2908 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2332 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    4549 micro
  • β-crypt
    384 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    5727 micro
Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Elkészítés

A quinoahoz

  1. A quinoat szitába tesszük, és folyó vízben alaposan lemossuk. Egy kisebb fazékban kis láng fölött felmelegítjük az olajat, és a fokhagymát beledobjuk. Egy percig állandó keverés mellett sütjük.
  2. Beledobjuk a quinoát, és öt perc alatt aranyszínűre sütjük. Beleöntjük a vizet, sózzuk és felforraljuk. Kislángon, letakarva 15 percig főzzük. Amikor kész, levesszük a fedőt, hogy hamarabb kihűljön. Villával mozgassuk meg, hogy pergősebb legyen.

A szószhoz

  1. Egy kis serpenyőben a római köményt kis lángon megpirítjuk, amikor már érezzük az illatát (kb 1 perc), levesszük a tűzről, és egy kis tálba tesszük, hozzáadjuk a többi szósz hozzávalót is, és összekeverjük.

A salátához

  1. Amikor kihűlt a quinoa, beletesszük a salátástálba a többi hozzávalóval együtt, ráöntjük a szószt, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha még szükséges.
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12554
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Nagyon kellemes, friss ízhatású saláta. 

Hozzávalók

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!