r
Nosalty Logó

Mexikói quinoa saláta

Marcsus
Mexikói quinoa saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

517
Kalória
22.4g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
16g
Zsír
273.2g
Víz
-
Koleszterin
16.7g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A quinoahoz

A szószhoz

A salátához

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1127 mg
  • Foszfor
    2908 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

Víz

  • Összesen
    1639.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2332 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    4549 micro
  • β-crypt
    384 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    5727 micro
Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A quinoahoz

  1. A quinoat szitába tesszük, és folyó vízben alaposan lemossuk. Egy kisebb fazékban kis láng fölött felmelegítjük az olajat, és a fokhagymát beledobjuk. Egy percig állandó keverés mellett sütjük.
  2. Beledobjuk a quinoát, és öt perc alatt aranyszínűre sütjük. Beleöntjük a vizet, sózzuk és felforraljuk. Kislángon, letakarva 15 percig főzzük. Amikor kész, levesszük a fedőt, hogy hamarabb kihűljön. Villával mozgassuk meg, hogy pergősebb legyen.

A szószhoz

  1. Egy kis serpenyőben a római köményt kis lángon megpirítjuk, amikor már érezzük az illatát (kb 1 perc), levesszük a tűzről, és egy kis tálba tesszük, hozzáadjuk a többi szósz hozzávalót is, és összekeverjük.

A salátához

  1. Amikor kihűlt a quinoa, beletesszük a salátástálba a többi hozzávalóval együtt, ráöntjük a szószt, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha még szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nagyon kellemes, friss ízhatású saláta. 

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...