Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss tavaszi saláta Lakatos Márktól

Friss tavaszi saláta Lakatos Márktól
Friss tavaszi saláta Lakatos Márktól
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a laza kis salihoz készítettünk egy sárgadinnye vinaigrette-et, isteni és izgalmas salátaöntet lett belőle, csak ajánlani tudom! Tálaláskor friss bazsalikommal díszítjük és ízesítjük a salátánkat.

hozzávalók / 4 adag

Saláta

Sárgadinnye vinaigrette

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. A cukkiniket meghámozzuk, hosszában felvágjuk és vékony félkarikára szeleteljük. Az újhagymának a vastagabb (fehér részét) nagyon vékonyan felszeleteljük, a zöld részét körülbelül fél centis karikákra vágjuk. Az epreket és a hónapos retket megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. A koktélparadicsomokat nagyobb darabokra vágjuk. A zsenge zöldborsókat kifejtjük a héjából.
  2. Minden hozzávalót egy nagy keverőtálba teszünk, és jó alaposan összeforgatunk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A vinaigrette elkészítéséhez a sárgadinnyét nagyobb kockákra vágjuk. Egy turmixgépbe beletesszük a mustárt és az ecetet. Magas fordulatszámon elkezdjük összekeverni. Az olajat vékony sugárban vagy teáskanalanként adagolva a turmixgépbe öntjük. Amikor az összes olajat felvette a keverék, elkezdjük hozzáadagolni a sárgadinnyekockákat. Teljesen homogénre összeturmixoljuk, majd beleszórjuk a barna cukrot, sózzuk és borsozzuk.
  4. A salátaöntet egy részét a felaprított zöldségekkel és gyümölcsökkel összeforgatjuk, a maradék öntetet tálaláskor csepegtetjük a friss saláta tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 396
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

egyéb elnevezések

pikáns saláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

300
cukkini 2 közepes db
eper 200 g
újhagyma 4 db
koktélparadicsom 30 dkg
retek 5 db
zöldborsó 150 g
dijoni mustár 1 teáskanál
almaecet 1 teáskanál
olívaolaj 1 dl
sárgadinnye 200 g
1 csipet
barna cukor 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 marék