r
Nosalty Logó

Hajdinasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdinasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    2121 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2603 micro
  • β-karotin
    8483 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 596 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinához olyan főzőedényt válasszunk, amihez van fedőnk. A hajdinát megpirítjuk a kókuszzsírban. Kevergessük néha. A fedőt magunk előtt tartva ráöntjük a forró vizet. Lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. A vizet felszívja majd.
  2. A köménymagot száraz serpenyőben megpirítjuk közepes lángon. 2-3 percig tart majd, míg az illata bejárja a konyhát.
  3. Addig a paprikát, paradicsomot megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát lereszeljük. A fokhagymát áttörjük. A lime-ot kifacsarjuk.
  4. A zöldségeket és a fokhagymát egy közepes dobozba halmozzuk.
  5. A megfőtt hajdinát beleszórjuk, és összekeverjük a zöldségekkel.
  6. Rászórjuk a tárkonyt, köménymagot, sót, és ráöntjük a limelevet. Összekeverjük.
  7. Lezárt dobozban a hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17514
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 11.

Ajánló

A hajdina magas élelmi rost tartalmú, gazdag B-vitaminban és nyomelemekben. Alkalmazható Candida albicans és májelzsírosodás étrendi kezelésében.

Receptkategóriák

A nyári hőségben kitűnő hűsítő étel. Hűtőben tárolható napokig, úgyhogy előre készülhetünk vele azokra a napokra, amikor nincs időnk főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek