Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem főztem ricottával, így körbenéztem, mit is lehet belőle csinálni, de egyik sem fogott meg igazán. Így találtam ki ezt az ételt a piacon lévő friss alapanyagokat nézegetve.

Tudtam, hogy házi gyúrt tésztával szeretném kínálni.

hozzávalók / 6 adag

Raguhoz

Tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Házi gyúrt tésztához: A 2 tojást felverjük, majd a 250 g liszthez hozzáöntjük, és a tésztát begyúrjuk. Adunk hozzá egy 1 kk sót és kb. 2 evőkanálnyi vizet. Rugalmas, de már nem ragadós tésztára gyúrjuk. Ha ez megvan, egy adag folpackba csomagolva pihentetjük.
  2. A sertéshúst (de akár lehet bármilyen más hús is) csíkokra vágjuk, a spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk (a fejét külön tesszük), a hagymát finomra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben (aminek jó, ha van fedele is) a húst elősütjük a vaj és olaj keverékén, majd ha a hús fehéredésig pirult, kivesszük egy tálba. A visszamaradt zsiradékba tesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Az üvegesre pirult hagymára rádobjuk a zöldborsót és a spárgaszárakat, majd megpároljuk sóval, borssal és egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a majorannát is. Pár perc után visszarakjuk a sertéshúst párolódni. Fedő alatt majdnem puhára főzzük.
  4. Ha majdnem puha, hozzáadjuk a spárgák fej részeit (hiszen ennek kevesebb idő kell), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a ricottát. Szükség szerint még adunk hozzá egy kevés vizet.
  5. Amíg fő a hús, addig a tésztát is tésztanyújtó segítségével szélesmetéltre nyújtjuk-vágjuk, majd sós-olajos vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát a ricottás raguhoz keverjük, és pár percig együtt pirítjuk. Parmezánnal vagy egyéb reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cirus83

Mióta szakács: 2019.06.08.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Zöldspárga Tavasz Zöldborsó Ricotta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

578
vaj 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
zöldspárga 50 dkg
zöldborsó 30 dkg
ricotta 50 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
sertéscomb 0.5 kg
víz 1 dl
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
1 kk
víz 2 ek