Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecsupor

Csirkecsupor
Csirkecsupor
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor összeköltöztünk a párommal, még nem nagyon tudtam magamról, hogy tudok főzni :-). Csak amikor bevásároltam
F. Nagy Angéla : A család konyhája kis füzeteit, és kipróbáltam a nekem tetszőket, rájöttem, nem is olyan nagy ördöngősség.
Az Ő receptje 8 pici patiszonnal gazdagabb, de bevallom, soha nem próbáltam ki, milyen lehet így, mert a párom nem szereti a patiszont. De ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom, laktató, és viszonylag gyorsan elkészül.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyérrel vagy főtt tésztával is kiváló.
Megjegyzés:
Ügyelni kell, hogy a póréhagymát ne főzzük túl, mert nem lesz gusztusos.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk magas falú teflonserpenyőben, és a kockára vágott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és pirosra sütjük.
  2. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát és a répát, a krumplit, a babérlevelet meg a grillfűszert hozzáadjuk, lefedve kislángon összerotyogtatjuk, amíg a csirke meg nem puhul.
  3. Ekkor rakjuk bele a karikára vágott pórét, a kispohár tejfölt, és még 5-8 percig összefőzzük.
  4. Tálalás előtt a babérlevelet ne felejtsük kivenni!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 903
elküldve: 1
receptkönyvben: 410
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

k.orsi

Mióta szakács: 2010.06.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-burgonyás egytálétel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Urielita
Urielita Sat, 2012-03-10 16:23

Köszönöm a receptet,nagyon finommm!!! Csak egy bajom volt,a krumpli hamarabb megfőtt mint a répa,de legközelebb azt hamarabb beleteszem!

k.orsi
k.orsi / k.orsi Sat, 2012-03-10 16:41

Kedves Urielita!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :)Ha a tavaszi, zsenge zöldségek előkerülnek akkor a répa is hamar meg fog főni :)
Jó étvágyat hozzá!

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2010-09-28 13:56

Szia Orsi!
Imádom az ilyen egy edényben főtt ételeket (ezek tényleg "egytálételek":-)). Én tettem bele patiszont, de csak kb. egy felet, mert annyit találtam a fagyasztómban felkockázva. Mi szeretjük a tökféléket, így is nagyon jó lett, plusz én kicsit több krumplit tettem még bele.
Köszi a receptet
Edit

k.orsi
k.orsi / k.orsi Tue, 2010-09-28 16:19

Szia Edit! Nagyon örülök, hogy nem okozott csalódást a recept. Azt is szeretem ebben a receptben, ahogy írtad, lehet variálni az adagokat, és nem esik "baja". :-)) Jó étvágyat hozzá!
Orsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-09-14 12:50

Érdekes a neve, fel is kaptam a fejem, szép a kép, és a recept se elvetendő!Betáraztam, el lesz készítve.Köszi:Éva-Anyóca

k.orsi
k.orsi / k.orsi Tue, 2010-09-14 19:49

Kedves Éva-Anyóca! Nekem is a neve keltette fel először a figyelmemet a receptfüzetben, de miután megcsináltam óriási kedvencünk lett. Kíváncsian várom véleményed miután elkészült. Üdv: Orsi
ui: a fotö a párom érdeme ;) a Nevében is köszi!

478
csirkecomb 4 db
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 l
leveskocka 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
sárgarépa 4 közepes db
újkrumpli 30 dkg
flekken fűszerkeverék 1 kávéskanál
póréhagyma 2 közepes db
tejföl 150 g