r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves Kornél konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Spárgakrémleves Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3895.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3479 micro
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is tisztítsuk meg a spárgát. Kezünkbe véve a szára tövénél óvatosan hajlítsuk meg, a fás részénél el fog törni. A zsengébb, hosszabbik részét tegyük félre, a letört, fás részt eldobhatjuk. Ha minden egyes darabbal végeztünk, akkor hámozzuk meg a spárgákat úgy, hogy a szár tetején lévő virág része megmaradjon.
  2. Öblítsük át tiszta vízzel, majd a virágrészeket késsel vágjuk le, és tegyük egy edénybe. A szárrészeket vágjuk apró, kb. 1 cm széles darabokra.
  3. Lábasban olvasszuk meg a vaj felét, adjunk hozzá olívaolajat, hogy ne égjen le, majd a spárgadarabokat pároljuk át. Ízesítsük közben sóval és borssal. Pár perc párolás elteltével öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára a spárgát. Ha kész, botmixerrel turmixoljuk át, hogy sima levet kapjunk.
  4. Tegyük vissza a lángra, amikor felforrt, adjuk hozzá a virágokat, és kb. két-három percig főzzük, hogy ne puhuljanak meg túlságosan, maradjanak ressek (azaz roppanósak). A főzés befejezése előtt kevés tejszínnel és a maradék vajjal tegyük bársonyossá a levest.
  5. Tálaljuk forrón, azonnal.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1532
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 23.

Ajánló

Levesbetétként én a spárgavirágokat használtam fel, de természetesen használhatunk croutont is, illetőleg krémlevesekhez ajánlott készítményeket. Ezt mindenki döntse el a saját ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgakrémleves Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Nincs különösebb story, május környékén spárgaszezon van, és ez a növényünk meglehetősen sokoldalúan elkészíthető. Ez a leves mindössze egy a sok közül, viszont elkészítése egyszerű, íze pedig kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek