r
Nosalty Logó

Spárgák bacon- és füstöltsajt-köntösben

Hobbychef
Spárgák bacon- és füstöltsajt-köntösben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

535
Kalória
20.7g
Fehérje
41g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
531.6g
Víz
22.4g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1068 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    1995 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2283 micro
Összesen 535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1063.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    356 micro
  • β-karotin
    3990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4565 micro
Összesen 1068 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat megsikáljuk, a spárgák végeit levágjuk, a fehér spárgát meghámozzuk.
  2. A krumplit sós vízben előfőzzük, majd szórunk bele cukrot, s beletesszük a spárgát is. Összesen 15 percig főzzük.
  3. Két fehér spárgát, s egy zöld spárgát betekerünk a baconnel és a sajttal, s betesszük egy serpenyőbe. Mellérakjuk a krumplikat és a paradicsomot, locsolunk rá kevés olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, rájuk fektetjük a rozmaringokat. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 percig grillezzük 200 C fokon.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra két köteg spárgát, 3 db krumplit, s egy paradicsomot. Kanalazunk rá majonézt. Díszítjük egy rozmaring ággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

It's spárga-time! No, jó. Tudom, hogy a spárga asparagus angolul, de ez olyan jópofa volt.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek