Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol omlett 2.

Spanyol omlett 2.
Spanyol omlett 2.
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ilyen még nem volt. Ez most csak férfiaknak szól. Szigorúan kiteszem alulra a nemzetközileg elfogadott jelet.

Akarsz magadnak egy nyugis, jól induló hétvégét? Akarsz jó pontokat gyűjteni a csajodnál karácsony előtt?

(idáig tiszta tévéshoppp) Eleged van abból, hogy a csajod a barátnőivel töltött kidumálós este után folyamatosan ilyenekkel szekál:

„Barbi pasija rendet rak maga után, bezzeg Te…”(erre már van gyógyszer)

„Lia pasija bezzeg rendszeresen visz virágod, Te mikor hoztál?” (biztos virágfutár a csávó)
„Más férfi lehajtja a wc ülőkét!” (jó, hát aranyeres)
„Péter kivasalja az ingét!” (milyen inget, normális ez? vagy? Utoljára ballagáson vettél fel inget…) EMBER EZT KI NE MONDD hangosan, mert ezért megint a leszúrásokat gyarapítod...
Na, készítsd ezt el, és garantált, hogy már holnap minden barátnője tudni fogja, hogy Te mekkora király vagy, és a többi csaj lúzer, hogy nem veled van.

Fater féle spanyol omlett: Ez faterom kedvenc reggelije volt. Spanyol omlettnek a csajom nevezte el, köze nincs Spanyolországhoz, sztem inkább parasztreggeli… ja, nem a fenti idézőjeles mondatokért. Csak a parasztreggeli név nem divatos mostanság (pedig beszédes). Ha ma neveznék el vmi főzőműsorban, akkor tuti ilyesmi lenne, hogy aszongya Az andalúz vidék kincsei…, vagy vmi hasonló gejl okosság. Tehát, hámozz meg egy egész krumplit, karikázd fel vékonyra. Keress a hűtőben szalonnát. Lehet bacon, vagy sima. Ha a bacon szeletelt, akkor 4 szelet legyen, ha sima szalonna, akkor vágj kb. egy fél centi vastag csíkot. Kockázd fel a szalonnát, és tedd bele egy serpenyőbe, és tegyél alá 2 evőkanál olívaolajat(így könnyeben pirul és nem fog leégni, füstölni). Közepes lángon pirítsd őket ropogósra, várd meg, míg kisül belőlük a legtöbb zsír. Ekkor szedd ki villával, vagy szűrőkanállal a pörcöket a serpenyőből, csöpögtesd le a zsírjukat a serpenyő fölött, és tedd külön egy kistányérra. A különszedett szalonnák alá ne tegyél semmit (pl. papírtörlőt), mert nem lesz ropogós. Egyébként ezeket csak azért kell külön kiszedni, mert ha a csajod a reformkonyha híve, vagy állandóan fogyózik, akkor hiába a reggeli, a szalonnába beleköt, mint kezdő anyuka a sósgyurmába. A serpenyőből a szalonnák zsírját öntsd külön egy tányérba, később kell még. Fogj 1 dl olívaolajat, és öntsd a serpenyőbe, forrósítsd fel, és mehet bele a felkarikázott krumpli. Süsd meg őket. Aztán ezt is szedd ki, az olajat kiöntheted. Kell egy fél fej vöröshagyma, vagy 1 szál póréhagyma. Kockázd fel. A zsírt öntsd vissza a serpenyőbe és közepes lángon párold üvegesre rajta a hagymát. Fogj egy kaliforniai paprikát (Spanyol omlett mi?, földrajzból hányas volt?), vagy normál magyart, és vágd hosszú csíkokra.(ha belefér, akkor 2-3 karika csípőspaprika is nagyon kellene) Ha van otthon egy kis maradék sonka (serrano, mert egyedül emiatt lehetne spanyol) 5 dkg, esetleg paprikás szalámi (De csak ha a csaj szereti. Arra semmi szükség, hogy kiturkálja a tányér szélére, mert akkor az életben nem kap többet reggelit, és jobb, ha erre a konfliktushelyzetre te már lehetőséget sem adsz), akkor ezeket is csíkozd és mehet a paprika mellé. Pirítsd őket együtt 4-5 percig, addig fogj négy tojást, verd fel őket. A tojásba tegyél egy csipet sót (nem kell több, mert a szalonna úgyis sós volt). Tépj, vagy vágj kis darabokra 5-6 levél friss bazsalikomot, és keverd a tojásokba. A sültkrumpli karikákat dobd be a párolt cucc közé a serpenyőbe, forgasd át őket, és öntsd rá a tojásokat. Süsd meg.


hozzávalók / 2 adag

Az omletthez

A díszítéshez

ajánlat

Szedd ki, és a tányérra tegyél mellé koktélparadicsomot. A kész kaja tetejére rakj egy szál petrezselymet (rejtett utalás), szórd meg egy csipet őrölt pirospaprikával, és ha elbírja, akkor most jöhet rá a szalonnapörc. Ennyi. Tuti siker. Ha van félkész bágetted, amit ki tudsz hozzá sütni frissen a sütőben, akkor 2 hét dicsőség.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit pucoljuk meg és karikázzuk fel.
  2. Hevítsünk fel egy serpenyőben 2 ek olívaolajat kockázzuk bele a szalonnát és pirítsuk meg.
  3. Ha kész, akkor a szalonnát vegyük ki és csepegtessük le, tegyük félre, majd a szalonnából kisült zsírt is öntsük ki a serpenyőből és ezt is tegyük félre, mert később szükség lesz rá.
  4. A serpenyőt ismét hevítsük fel 1 dl olívaolajjal és ebben süssük meg a krumplikarikákat. Ha kész, akkor a krumplit tegyük szintén félre, és a serpenyőben lévő olívaolajat öntsük ki, ez már nem kell.
  5. A hagymát kockázzuk fel, öntsük vissza a serpenyőbe a szalonnák kisült zsírját, ebben pároljuk üvegesre a hagymát.
  6. Vágjuk csíkokra a parikát és a sonkát, és (vagy) a paprikás szalámit, majd pirítsuk a hagymával 5 percig.
  7. Közben 4 tojást üssünk fel, tegyünk bele sót, és tépkedjük bele a bazsalikomot, verjük fel.
  8. A krumplit most tegyük a serpenyőbe, forgassuk bele, majd adjuk hozzá a tojást, és süssük meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 547
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nemnagykunszt

Mióta szakács: 2011.01.09.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

spanyol omlett, avagy csinálj reggelit a csajodnak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
burgonya 1 közepes db
tojás 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
bacon 4 szelet
tv paprika 1 közepes db
serrano sonka 5 dkg
olívaolaj 1.2 dl
1 csipet
bazsalikom 6 levél
petrezselyem 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 4 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint