Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csináltam már korábban hasonlót, de Jamie-től ez a spaghetti valami fenomenális! :) Ez a tonhalas változat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kis citromlé és oregánó feldobhatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát al dente megfőzzük, sós lobogó vízben.
  2. Magas falú serpenyőbe teszünk az egyik tonhal olajából, majd mikor felhevült, beletördelünk egy szárított chillipaprikát, és mehet bele a két gerezd fokhagyma áttörve. Kicsit megkeverjük, majd beledobjuk a kapribogyót, szintén keverés, aztán a 4 filé ajóka, amit kissé összetörünk, hogy gyorsabban süljön szét.
  3. Ha színt kapott a fokhagyma, rádobunk a fél csokor aprított petrezselyem felét, majd beletesszük a tonhalat, szétnyomkodjuk ha kell, és átsütjük. Közben meghintjük egy kis fahéjjal. Átkeverjük, beletördeljük az olajbogyót, és felöntjük a paradicsomlével. Kisebbre vesszük a hőt és összerottyantjuk.
  4. Ha kész a tészta leszűrjük, és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne a mix, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
  5. Melegen tálaljuk, jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 516
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
107 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny, Liza, a rókatündér receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tonhalas spagetti, tonhalas-paradicsomos tészta, tonhalas tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-02-07 14:39

Tetszik a recept, biztos elkészítem! Jó,hogy benevezted a versenybe, így ráakadtam és szavaztam is rá!
Üdvözlettel,Helena

doggma
DoGGma / doggma Sat, 2015-02-07 15:38

Nagyon finom étel, az egyik kedvencem! :) Sokszor megfőztem már másnak is és mindenki imádta benne azt a kis fahéjas csavart! Azóta haználják ők is hasonló ételekbe. Köszönöm a szavazatod és készítsd el bátran, megéri! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-04-04 07:04

Kedves doggma!

Teljesen igaz! :-))
Köszönöm, az általad megadottakkal is próba lesz, ugyanis én a lányommal együtt: szeretem a halat!! :-))
Csak az ilyen klassz fogásokból kimaradunk.:-((
A férjem szerint ( átvette a fiunk is ezt a gondolatot), a halnak két baja van: halízű és szálka van benne!! - ( tudom, a tonhal nem olyan, és annyi féle hal ami csodás és kissé drágább, de finom, abba sincs,......de lehet egy férfinak elmagyarázni ilyet?? :-))

Mindegy, egyszer úgyis megeszik, mert megcsinálom, a fantáziámat ugyanis érdekli..:-))
Köszönöm.
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-04-04 06:49

doggma!

Persze, hogy megérte, nagyon is finom, de a fahéj és a tonhal kimaradt.
Én ide nem mertem a fahéj ízét belecsempészni, na de ki tudja, majd legközelebb, a változatosság gyönyörködtethet is.:-))
A hal kényes kérdés, a halat nem igen szerető fiam és férjem miatt, most nem mertem bevállalni, holott valószínű, hogy azzal azért nagyon fincsi lehet.:-))

Legközelebb, az általad megadottak szerint lesz elkészítve.:-)

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

doggma
DoGGma / doggma Wed, 2012-04-04 20:24

Csak ajánlani tudom, nem hiába a halak királya! :) Amúgy alapvetően én sem eszem halat, de tonhal bármikor jöhet! A fahéj pedig csak egy alig sejthető kis pluszt ad egy ekkora adag ételben, de kinek mi jön be, természetesen! Lényegében nem különb mint a chillis babban a kakaó, hiszen amíg nincs cukrozva addig simán fűszernek használhatjuk egyedi íze miatt!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-03 10:31

Köszönöm ezt a tésztareceptet.
Kornél észrevételét figyelembe véve készítem,- a fahéj nekem is furcsa,- de megéri a próbát az étel.:-))
Éva-Anyóca

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2012-04-02 18:06

Kedves Doggma: a recept jó, de csak majdnem tökéletes: ha a sorrenden változtatsz, akkor igazán jó lesz, mégpedig a szardella filé kerül a serpenyőbe először, majd a fokhagyma, illetve peperoncino, a kapribogyó pedig egyszerre az olajbogyóval. Csak ezt követően megy hozzá a paradicsom. A tonhal extra és a fahéj is, a puttanesca eredetileg hús nélküli tészta. De tényleg érdekes kombináció, grat.
Üdv.: Kornél

740
olívaolaj 4 ek
spagetti tészta 500 g
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomlé 650 ml
szardella 4 db
kapribogyó 2 teáskanál
oregánó 0.5 tk
fekete olajbogyó 7 db
chili 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
tonhalkonzerv 320 g
fahéj 1 tk
citromlé 1 teáskanál