r
Nosalty Logó

Tonhalas-spenótos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas-spenótos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 756 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3023 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1965.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4079 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8803 micro
Összesen 756 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7862.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2498 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    588 micro
  • K vitamin:
    1498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1562 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35211 micro
Összesen 3023 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2176 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A serpenyőben olívaolajat hevítünk.
  2. A feldarabolt lilahagymákat az olajban üvegesre pároljuk.
  3. A tonhalkonzerveket a hagymára öntjük, majd a fokhagymákat ráreszeljük.
  4. 10-15 percig "főzzük", majd hozzáadjuk a mirelit spenótot.
  5. Amikor összefőtt, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzáadjuk az ömlesztett sajtot, elkeverjük, majd mehet hozzá a tejszín is. Tovább főzzük még 15-20 percig.
  6. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük.
  7. A megfőtt tésztát, valamint a spenótos-tonhalas masszát összekeverjük, tálaljuk.
  8. Tálaláskor parmezánnal megszórjuk a tetejét.
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 18964
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Penne tésztával, valamint gnocchival is nagyon finom. Mi nagyon szeretjük.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A munkahelyünkre, amikor csak tehetjük, saját készítésű ebédet viszünk a párommal. Általában esténként főzök, több napra elegendő ételt. Ilyenkor értelemszerűen a gyors és egyszerű ételeket részesítem előnyben. Ez pont egy ilyen. :)

Hozzászólások (4)

Ramonika

Szia Mézes! Köszi a receptet,tegnap elkészítettem. Volt a kertbe friss spenót és ömlesztett sajt helyett sajtszószt készítettem porból és azt kevertem bele, nagyon finom lett,ízlett mindenkinek. Üdv.R.

Törölt felhasználó

Kedves Ramóna, Nagyon örülök, egészségetekre! Üdv, Réka

TTimke

Ma elkészítettük vacsorára, nagyon finom lett (spagetti helyett pennével is). :) Köszönöm a receptet!

barathneerika@gmail.com

Nagyon finom,sokszor fogom a családot meglepni ezzel a finomsággal! Köszönöm szépen! Erika

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek