r
Nosalty Logó

Spaghetti al tartufo Philips tésztakészítőből

Philips Airfryerek
Spaghetti al tartufo Philips tésztakészítőből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szarvasgombás mártás

Spagetti tészta

594
Kalória
20.3g
Fehérje
79.8g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
135.5g
Víz
132.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szarvasgombás mártás

Spagetti tészta

Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szarvasgombás mártás

Spagetti tészta

Összesen 2368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szarvasgombás mártás

Spagetti tészta

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4133.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Szarvasgombás mártás

  1. A tökéletes tészta eléréséhez egyszerre maximum 2 adagot készítsünk el egy serpenyőben. A tészta kifőzése előtt érdemes a mártást előre elkészíteni, mivel a friss tészta 3-4 perc alatt megfő.
  2. Tegyük fel melegedni a vajat, amibe szórjuk bele a finomra vágott fokhagymát, őröljünk bele egy adag fekete borsot. Lassú tűzön kezdjük el pirítani, s közben figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
  3. Öntsük fel fehérborral, és forraljuk addig, amíg elpárolog belőle az alkohol. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, forraljuk fel, majd zárjuk el alatta a lángot. Reszeljük bele a parmezánt és egy adag szarvasgombát, enyhén sózzuk meg (főzővíz is kerül majd bele, ami szintén sós).
  4. Amikor megfőtt a tészta, takarékon kapcsoljunk újra a mártás alá, és szedjük bele a tésztát. Öntsünk hozzá egy adag főzővizet is, hogy még krémesebbé váljon a tészta. Alaposan keverjük át, és azonnal tálaljuk.
  5. Tálaláskor gyaluljunk rá szarvasgombát, illetve parmezán forgácsokkal is dekorálhatjuk még.

Spagetti tészta

  1. Helyezzük fel a spagetti tésztafejet a Philips tésztakészítő gépre. Válasszuk ki a tojásos tészta programot, majd szórjuk bele a finomlisztet.
  2. Indítsuk el a programot, ezután lassan csorgassuk hozzá a folyadékot. A tésztavágóval daraboljuk fel megfelelő méretre a tésztát, ami néhány perc alatt el is készül.
  3. Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg néhány perc alatt a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

A szarvasgomba a kulináris élvezetek egyik megtestítője, rendkívül különleges gombafajta. Ehhez a recepthez a nyári változatot használtuk, ami kevésbé intenzív ízvilágú, kellemesen lágy, földes, mogyoróra emlékeztető jegyekkel bír. Hőkezelés hatására elvesztheti az aromáját, bánjunk vele gyöngéden. A mártás alapját a vaj, parmezán és a tejszín adja, amitől bársonyos és gazdag lesz a tésztánk. Természetesen tovább lehet fokozni az étel komplexitását, és egyben egyensúlyt is vihetünk az ételbe száraz fehérbor hozzáadásával, ami savasságával mégjobban kiemeli az aromákat. Az ételnek a másik főszereplője a házi készítésű friss tészta, amit percek alatt elkészíthetünk otthon is. A kifőtt tésztának a főzővize is igazán értékes, adjunk hozzá bátran a mártáshoz, hogy még krémesebb állagot kapjunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...