Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúhúsos-gombás tészta

Borjúhúsos-gombás tészta
Borjúhúsos-gombás tészta
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs finomabb a házi készítésű tésztánál,  a mennyiséget a szósz és hús mennyiségéhez igazítottam, de érdemesebb egyszerre fél vagy 1 kg lisztből tésztát készíteni, szárítani, és akár a legközelebbi receptünkhöz felhasználni. 

hozzávalók / 3 adag

Szósz

Házi készítésű tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Szósz

  1. A megtisztított borjúhúst kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés liszttel. Daraboljuk fel a gombát, és locsoljuk meg egy kevés citromlével.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, és az olívaolajon megpirítjuk borjúhúst, ezután hozzáadjuk a vajat, és megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd jöhet a gomba. 3-4 percig pirítjuk, amíg a gomba elveszti nedvességtartalmát. Ezután felöntjük a fehérborral, amint az alkohol elillant, jöhet rá a tejszín. További 10 percet főzzük.
  3. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, a tésztával tálaljuk.

Házi készítésű tészta

  1. A tojásokat alaposan megmossuk, a lisztet átszitáljuk. A nyújtódeszkára halmozzuk a lisztet, középébe mélyedést készítünk, abba kerülnek a felvert tojások egy kevéske sóval. A tésztát összegyúrjuk, ha szükséges, hozzáadjuk a kanálnyi vizet, kb. 10 perc alatt, simára, csomómentesre gyúrjuk.
  2. Lefóliázzuk, és 20 percig pihentetjük. Ezután kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk. (Anyukám úgy tanította, akkor jó, ha látom alatta a nyújtódeszka erezetét.) Egy tiszta asztalterítőn kiterítve szárítjuk addig, amíg az összehajtogatott tésztafelületek már nem ragadnak össze.
  3. Tetszés szerinti méretűre daraboljuk egy éles késsel vagy derelyevágóval. Én szélesmetéltet készítettem, amihez megliszteztem a tésztát, lazán feltekertem, egy kissé lelapítottam, és kb. 8 mm széles csíkokra vágtam.
  4. Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi szélesmetélt gombaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

747
borjúhús 300 g
gomba 300 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
főzőtejszín 2 dl
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehérbor 150 ml
finomliszt 250 g
tojás 2 db
1 kávéskanál
víz 1 ek