r
Nosalty Logó

Gombás Pappardelle

NS
Gombás Pappardelle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

601
Kalória
26.2g
Fehérje
75.4g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
223.8g
Víz
34.5g
Koleszterin
4.5g
Rost
7.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    895.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 2401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk.
  2. Serpenyőben olívaolajon a gombát megpirítjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát. Pár percig sütjük még, vigyázva arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  3. A gombát a fehérborral felöntjük, majd sűrű kevergetés mellett pár percig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összefőzzük az alapanyagokat addig, amíg kicsit besűrűsödik a leve. Hozzátesszük az apróra vágott friss petrezselymet, és jól összekeverjük.
  4. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük.
  5. A masszát összedolgozzuk a tésztával, és tálaláskor parmezánnal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ma vízilabda meccs lesz, így egy nagyon gyors vacsit kellett összedobnom.

További receptek

Spenótos mac & cheese

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...