Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto Rosso sajt nélkül

Pesto Rosso sajt nélkül
Pesto Rosso sajt nélkül
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ami mindig van a spájzunkban, az valamilyen pesto alapanyag (mint az olajos magok és a fűszernövények) és pár csomag tészta. A zöld pesto a kedvencünk (korábban már megosztottam a receptjét), de nem sokkal marad le a vörös változat sem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrástól számított 15 percen belül al dentére főzzük a tésztánkat, és addig pont el tudjuk készíteni a pestót is.
  2. Az aprítóba öntjük a szárított paradicsom olaját és a két fokhagymagerezdet, majd folyó koncentrátumig készítjük. Közben megpirítjuk az olajos magokat, amennyiben natúrt vásároltunk volna. Pár perc elég is nekik, és sokkal finomabb a zamatuk. Beletesszük a fokhagymás olajba őket, mint a szárított és 1 darab felszeletelt és jól lecsepegtetett paradicsomot is. Fűszerezzük, de a sóra nem lesz szükségünk, mert a szárított paradicsomunk kellően sós. Hozzáadjuk a tökmagolajat és a balzsamecetünket is, majd rusztikusra aprítjuk. Az állagán fogjuk látni, ha még több olajra lenne szükségünk.
  3. A kész tésztánkat meglocsoljuk olívaolajjal, és jöhet rá a pesto. Amennyiben dupla adagot készítenénk, mert könnyű ám rákapni, úgy kis üvegcsében olajjal meglocsolva sokáig el tudjuk tárolni a hűtőben.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 740
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
105 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tészta pesztóval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

633
tészta 1 kg
szárított paradicsom 15 dkg
paradicsom 1 nagy db
napraforgómag 50 g
tökmag 50 g
tökmagolaj 1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
négyszínű bors 1 kávéskanál
balzsamecet 1 teáskanál