Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás citromos fusilli

Fokhagymás citromos fusilli
Fokhagymás citromos fusilli
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik legegyszerűbb recept, ami legalább olyan finom, mint amilyen könnyű elkészíteni, és ízlés szerint lehet variálni a hozzávalókat (majdnem minden zöldséggel megy). Az alapja a pasta aglio e olio (ami nem más, mint fokhagymás-olívaolajas tészta).
Ezt a fogást a Candida-diéta első 2-3 hetében nem ajánlott fogyasztani a kukorica miatt, a továbbiakban viszont lehet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni enyhén sós vízbe. A kukoricalisztből készült fusillit 10-12 percig kell főzni. Közben megpucoljak a fokhagymát, megmossuk a koktélparadicsomokat (ha nincs, kockára vágott paradicsom is megfelel) és kifacsarjuk a citrom levét.
  2. Ami után megfőtt a tészta, leszűrjük és egy tálba tesszük, majd rázúzzuk a fokhagymát, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk. A végén ráaprítjuk a friss bazsalikomot, és meglocsoljuk olívaolajjal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Abszint

Mióta szakács: 2015.10.04.
1 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fokhagymás bazsalikomos fusilli, Citromos fusilli, Koktélparadicsomos fusilli, Olívaolajas fussili fokhagymával és citromlével, Pasta aglio e olio, Gluténmentes fusilli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

695
fusilli tészta 250 g
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
koktélparadicsom 20 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl