Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linguini Scoglio

Linguini Scoglio
Linguini Scoglio
50 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc olasz tésztaételem. Friss tengergyümölcseiből érdemes készíteni, de ha azok elérhetetlenek, akkor nem előfőzött, fagyasztott herkentyűkből is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tenger gyümölcsei szósz

ajánlat

Italnak Szürkebarátot ajánlok mellé (szárazat). Az olaszok soha sem mossák le a tésztát. Elveszti az ízét, és a szósz sem tapad úgy rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Feltesszük a vizet a tűzhelyre, a legnagyobb lángra. Beletesszük a fele olívaolajat, a sót.
  2. Mikor felforr, beletesszük a tésztát (nem törjük el!), és készre főzzük.
  3. Mikor megfőtt (al dente) leszűrjük, NEM mossuk le! Kiöntjük egy tálcára, és a maradék olívaolajjal meglocsoljuk, összekeverjük, majd amilyen gyorsan csak lehet lehűtjük. Akár a hűtőszekrényben is.

Tenger gyümölcsei szósz

  1. A fokhagymát apróra összevágjuk. Megmossuk, megtisztítjuk a friss tengergyümölcseit, kiolvasztjuk a fagyasztottakat.
  2. Az olívaolajat egy megfelelő méretű serpenyőbe tesszük (wok is tökéletes, otthon én azt használom). Beletesszük a fokhagymát, és minden tengeri herkentyűt. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint erős paprikát vágunk bele, a csíkokra vágott bazsalikomot, illetve a finomra vágott petrezselymet is rátesszük.
  3. Nagy lángon, fedő alatt elkezdjük pirítani, de nem rázzuk, ha kell óvatosan keverjük (soha sem rázzuk, mert a kagylók akkor kiesnek a héjakból, csak keverjük!).
  4. Mikor a fokhagymánk megpirul a serpenyő alján, felöntjük a fehérborral, és rátesszük az apró kockára vágott paradicsomot, vagy egy nagyobb doboz paradicsom konzervet. Lassú lángon főzzük-pároljuk.
  5. Mikor az összes kagyló kinyílt, hozzátesszük a tésztát, átforgatjuk, majd négy tésztás tányérra tálaljuk úgy, hogy a kinyílt kagylókat körbetesszük, a tésztát a tenger gyümölcseivel középen elosztjuk egyenlően a négy tányérunkon.
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

benkovicstomi

Mióta szakács: 2013.11.28.
1 recept

receptjellemzők

receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei tészta, linguine tészta a tenger gyümölcseivel, kagylós-rákos tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Mon, 2014-01-13 22:25

Hmmm. Íncsiklandó látvány! :) Gratula, versenytárs! Erre én is szavazok! Egyébként azt vettem észre, hogy a kevésbé olaszos ételeknek van itt nagyobb sikere, hogy úgy mondjam a magyarosított olasz tészták kapták a legtöbb szavazatot. A Tiéd végre nem az! Üdv.:Monique

cafika
Cafika / cafika Mon, 2014-01-13 17:53

Szia Benkovicstomi,
a recept tökéletes, mi is így szeretjük! Én a paradicsomszószt kihagyom, és a végén friss aprórametélt petrezselymet adok hozzá.
Szavazat megy! ;-)
udv. Évi

1144
1 teáskanál
olívaolaj 2 dl
víz 3 l
tagliatelle 40 dkg
kagyló 20 dkg
kagyló 40 dkg
királyrák 40 dkg
kagyló 40 dkg
fokhagyma 12 gerezd
1 kávéskanál
fekete bors 4 csipet
bazsalikom 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 5 ek
paradicsom 4 nagy db
fehérbor 2 dl
hegyes erős paprika 1 közepes db