Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós zabkása

Sós zabkása
Sós zabkása
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer napokig beteg voltam, és már nagyon untam a krumplit és a rizst. Tudtam, hogy a zabkása is kíméletes a gyomorhoz, de sósat kívántam. Annyira finom lett, hogy azóta ez az egyik alapkajám, ha nincs itthon semmi. Max. 10 perc alatt kész van, és tényleg bármit lehet belerakni, ami épp van otthon, vagy amit megkíván az ember. Laktató, finom, bár nem annyira szép látvány.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljunk fel fél liter alaplevet (vagy fél liter vizet 1 db leveskockával).
  2. Szórjuk bele a zabpelyhet, annyit, hogy híg maradjon, a tetején álljon 1 ujjnyi lé (nem mértem le, csak saccoltam a 15 dekát).
  3. Az apróra vágott hozzávalókat dobáljuk bele a sajt kivételével (tényleg mehet bele bármi, paprika, friss paradicsom, ajvár, pesto, sonka, kolbász, szardínia, bármi, ami megfér egymás mellett).
  4. 4-5 percig rotyogtassuk.
  5. A végén mehet bele a reszelt sajt, egy gyors átkeverés, és már kész is!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 172
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rontó

Mióta szakács: 2014.07.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek

egyéb elnevezések

zabkása sósan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2017-10-22 16:24

Nekem nagyon szimpi, a zabkásától eléggé idegenkedek (mivel nem vagyok édesszájú), de ezt mindenképp kipróbálom.
Egyébként ez egyáltalán nem gyomorkímélő, a paradicsom héja nehezen emészthető, a kapribogyó pedig enyhén hashajtó hatású. Betegen nem enném, egészségesen annál inkább. :)

497
zabpehely 150 g
alaplé 5 dl
szárított paradicsom 6 db
snidling 0 ízlés szerint
kapribogyó 4 teáskanál
olívaolaj 1 ek
sajt 5 dkg