r
Nosalty Logó

Virslis lepénykék

Andi80_
Virslis lepénykék
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
13.9g
Fehérje
25.4g
Szénhidrát
21g
Zsír
94g
Víz
86.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2088.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8355.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    5399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2770 micro
Összesen 1406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport, a sót, borsot, beleütjük a tojást, a megmosott, apróra vágott zöldlevelet, a nagyobb kockákra vágott lilahagymát.
  2. A virsliket félkarikákra vágjuk,és a masszába szórjuk.
  3. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a tejet.
  4. Egy serpenyőben felforrósítunk 3 ek olajat, és a masszából 1-1 ek-nyit rakunk bele, mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük.
  5. Ha elfogy az olaj, akkor pótoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A virsli jöhet minden formában. :-) Kicsit hasonlít a rántottához, de tartalmasabb és kicsit más. 20 lepényke lett belőle.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.