Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós sonkás réteskosárka

Sós sonkás réteskosárka
Sós sonkás réteskosárka
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon vonzott a házi rétestészta elkészítése. Az egész olyan misztikusnak tűnt. Elkészítettem a tésztát, és lecsíptem az 1/3-át kosárka készítésre. Az itt leírt tészta mennyisége ügyesen gazdálkodva 12 kosárkára elegendő. Csak azért nem írtam a felét, mert annyinak nem áll neki az ember. Így inkább készítettem 6 édeset is. Olyan pillanatok alatt elkészíthető, mégis mutatós és finom falat, hogyha van otthon egy csomag réteslapunk, és vendégek jönnek hozzánk, nyugodtan kiosonhatunk összeütni ezeket a kínáló falatokat, mert csak néhány perces fáradozás az egész. Míg sül a rétes, elkészíthetjük a belevalókat. Nem tart tovább, mint szendvicseket készíteni.

hozzávalók / 6 adag

A rétestésztához

A töltelékhez (6 db kosárkához)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rétestésztát elkészíthetjük házilag (mint itt), vagy a boltiból vágunk 10x10 cm-es kockákat, minden lapot megkenünk olvasztott vajjal, 2-3 lapot egymásra teszünk elforgatva (csillagalakban), és muffinformába nyomkodjuk, hogy kosárka formája legyen.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen (alul-felül sütésnél: 200 fokon) 15 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A joghurtot 5 dkg kéksajttal össszetörjük, kikeverjük, és a kosárkákat 2/3-ig megtöltjük vele. 
  4. A sonkát ráültetjük a tetejére, és körberakjuk ízlésünknek megfelelő gyümölcsökkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 237
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

serrano sonkás kosárka, gyümölcsös kosár réteslapból, vendégváró kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

291
rétesliszt 20 dkg
víz 90 ml
kacsazsír 1.5 ek
almaecet 1 tk
1 csipet
tojás 1 db
görög joghurt 2 dl
kéksajt 5 dkg
serrano sonka 80 g
füge 2 db
mandula 2 dkg
szőlő 2 dkg