r
Nosalty Logó

Sós kalácsgolyók, zöldfűszeres sajtszósszal

Nosalty
Sós kalácsgolyók, zöldfűszeres sajtszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kalácsgolyókhoz

A sajtos mártogatóhoz

507
Kalória
17.4g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
42.7g
Víz
102.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácsgolyókhoz

A sajtos mártogatóhoz

Összesen 507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácsgolyókhoz

A sajtos mártogatóhoz

Összesen 4056 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácsgolyókhoz

A sajtos mártogatóhoz

Összesen 270 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7052.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2472 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2721 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 4056 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A kalácsgolyókhoz

  1. Az élesztőt a langyos tej és a cukor segítségével 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Jöhet a tálba az olvasztott vaj, a tojás, majd a tészta gyúrás.
  3. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztából kis darabokat csípünk, majd golyó formává gyúrjuk.
  5. Egy kivajazott tál közepére rakunk egy kis tálat, amibe majd a sajtszószt öntjük, majd körberakjuk a kalácsgolyókkal. Megkenjük a golyókat egy tojással, megszórjuk egy kevés sóval, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  6. Közben elkészítjük a sajtszószt.

A sajtos mártogatóhoz

  1. Egy lábasba öntjük a reszelt sajtot, a keményítőt, majd a tejet.
  2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd beleszórjuk az apró darabokra vágott snidlinget és jól elkeverjük.
  3. Ha megsültek a kalácsgolyók a kis tálkába öntjük a sajtszószt és már fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű és mutatós partifalatkák amit biztosan nem lehet abbahagyni! ;) Sós kalács, apró golyók formájában, forró zöldfűszeres sajtszósszal.   

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek