Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kalácsgolyók, zöldfűszeres sajtszósszal

Sós kalácsgolyók, zöldfűszeres sajtszósszal
Sós kalácsgolyók, zöldfűszeres sajtszósszal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és mutatós partifalatkák amit biztosan nem lehet abbahagyni! ;)
Sós kalács, apró golyók formájában, forró zöldfűszeres sajtszósszal. 
 

hozzávalók / 8 adag

A kalácsgolyókhoz

A sajtos mártogatóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kalácsgolyókhoz

  1. Az élesztőt a langyos tej és a cukor segítségével 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Jöhet a tálba az olvasztott vaj, a tojás, majd a tészta gyúrás.
  3. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztából kis darabokat csípünk, majd golyó formává gyúrjuk.
  5. Egy kivajazott tál közepére rakunk egy kis tálat, amibe majd a sajtszószt öntjük, majd körberakjuk a kalácsgolyókkal. Megkenjük a golyókat egy tojással, megszórjuk egy kevés sóval, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  6. Közben elkészítjük a sajtszószt.

A sajtos mártogatóhoz

  1. Egy lábasba öntjük a reszelt sajtot, a keményítőt, majd a tejet.
  2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd beleszórjuk az apró darabokra vágott snidlinget és jól elkeverjük.
  3. Ha megsültek a kalácsgolyók a kis tálkába öntjük a sajtszószt és már fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 602
elküldve: 3
receptkönyvben: 143
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
950 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
tej 2 dl
élesztő 25 g
cukor 1 ek
finomliszt 50 dkg
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tojás 2 db
cheddar sajt 25 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
tej 2 dl
snidling 0.5 csokor