r
Nosalty Logó

Sonkával töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sonkával töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 573 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 287 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    882 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 573 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk és hosszában félbevágjuk. A fél padlizsánok belsejét éles, hegyes késsel fél cm-enként hosszában bevagdossuk úgy, hogy a héj ne sérüljön. A réseket ízlésünknek megfelelően besózzuk. Félretesszük annyi időre, ameddig elkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát hosszában szeleteljük, majd apró kockákra vágjuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikakockákat, és összesütjük. Ezután keverjük bele a zúzott fokhagymát. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, vékony, keskeny szeletekre vágjuk a sonkát.
  3. A padlizsánrésekbe beleillesztjük a vékony sonkadarabokat. A fél padlizsánokat olívaolajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Rámerjük a hagymás paprikás zöldségragut, egy-egy csipet kakukkfűvel fűszerezzük, és meghintjük reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a padlizsán meg nem puhul, és a sajt aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6915
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 17.

Ajánló

Aki szaftosabban szereti, keverhet bele paradicsomlevet, vagy önthet rá  ketchupöt. Egyik sem árt az ízének és az állagának.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkával töltött padlizsán
Lizinka_ 559 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető étel. Sonka helyett tettem már bele párizsit, szalámit, vagy ami éppen volt itthon. Sütés után az ízek nagyszerűen harmonizálnak egymással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.