r
Nosalty Logó

Sonkás - szalonnás napraforgó szezám-és tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sonkás - szalonnás napraforgó szezám-és tökmaggal
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1063 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4247 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 239 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1935.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1063 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7742 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 4247 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, dagasztjuk (felfutott élesztővel). Letakarva megkelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt kettévesszük, kör alakúra kinyújtjuk, 4-5 mm-re. Az egyiket vajazott tepsibe tesszük Rákenjük a tölteléket, rátesszük a másik körré nyújtott tésztát. A széleit lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon.
  3. Tojással megkenjük. Megszórjuk szezámmaggal. Bevagdossuk a közepéig, cikkekre. Mindegyiken tekerünk egyet.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200c-fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6863
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nővéremtől kaptam a receptet. Egyből ki is próbáltam. A férjuram Németországban dolgozik, és azt mondta: "ezért is megérte hazajönni"..... hát ennyire ízlett neki.Bármilyen maggal meg lehet szórni,de akár el is hagyható. A költség saccolva van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.