Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás - szalonnás napraforgó szezám-és tökmaggal

Sonkás - szalonnás napraforgó szezám-és tökmaggal
Sonkás - szalonnás napraforgó szezám-és tökmaggal
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővéremtől kaptam a receptet. Egyből ki is próbáltam. A férjuram Németországban dolgozik, és azt mondta: "ezért is megérte hazajönni"..... hát ennyire ízlett neki.Bármilyen maggal meg lehet szórni,de akár el is hagyható. A költség saccolva van.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, dagasztjuk (felfutott élesztővel). Letakarva megkelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt kettévesszük, kör alakúra kinyújtjuk, 4-5 mm-re. Az egyiket vajazott tepsibe tesszük Rákenjük a tölteléket, rátesszük  a másik körré nyújtott tésztát. A széleit lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon.
  3. Tojással megkenjük. Megszórjuk szezámmaggal. Bevagdossuk a közepéig, cikkekre. Mindegyiken tekerünk egyet.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200c-fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 731
elküldve: 5
receptkönyvben: 269
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
742 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

hagymás-sonkás kelt tészta, sonkás-sajtos kelt tészta, szalonnás kelt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Mon, 2012-12-03 20:47

Szia!
Megsütöttem én is ezt a finomságot. A töltelék az kimagaslóan el van találva, nagyon ízletes. A tészta nekem összébb kelt, és vastagabb is lett, de összességében így is nagyon finom. Következő alkalommal, ami biztos hogy lesz, kettőt fogok rajta csavarni. :))
Köszi a receptet!
Üdv, WM

pabriella
pabriella Sun, 2012-01-22 19:00

Nem bírtam várni a kemencére. Megsütöttem sütőben és isteni finom lett! Köszi mégyegyszer a receptet :-)

pabriella
pabriella Thu, 2012-01-19 14:16

Az első hozzászólásom a regisztrációm óta: nem bírom megállni szó nélkül! ez nagyon jól néz ki! A következő kemencés sütögetés alkalmával megsütöm mindenképp!!! Köszönöm!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-01-19 16:14

Jól tetted,hogy írtál,készítsd el,mert nem nehéz egyáltalán!Kemencében még jobb lesz szerintem!! :-))

zimandi
zimandi Fri, 2011-11-25 11:22

Ezt nem tudtam nem megcsinálni! :-) Nem csak guszta, de nagyon finom is! Amint megláttam a képet, tudtam, hogy ezt meg kell csinálnom! Végre valami, amit szívesen esznek a gyerkőcök is! Ráadásul milyen laktató! Köszi Ilus 74!!!!!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2011-11-25 17:33

Szia!Örülök,hogy kipróbáltad!Nekem is nagyon ízlik a lányomnak.Pussz

1059
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
joghurt 140 g
1 tk
élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
csirkemell sonka 10 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
tejföl 3 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
szezámmag 1 ek
tökmag 1 ek