r
Nosalty Logó

Burgonyás diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Burgonyás diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Összesen 838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Összesen 5029 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Összesen 297 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 5029 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos cukros tejben, 1 ek liszttel megszórjuk, és felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagokat, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Elkészítjük a diós tölteléket. A diót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és kevés meleg tejjel leöntjük, jól összedolgozzuk. Az állaga inkább a vizes homokra hasonlítson, ne legyen híg.
  4. Amikor megkelt a tésztánk, 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kör alakúra, és pizzavágóval cikkekre vágjuk, majd megtöltjük, felcsavarjuk, és papírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük tojással, és megint kelesztjük legalább 20-30 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1834
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

A diótöltelékbe reszelhetünk kevés citromhéjat, és tehetünk bele mazsolát, pici fahéjat. Én nem tettem, mivel nem szeretik. Ízesítsük ízlés szerint.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyás diós kifli
helena26 458 recept

Ez a recept még édesanyámtól származik. Kimondottan finom puha a tészta állaga, és sokáig eláll, ha egyáltalán marad belőle másnapra.

Hozzászólások (1)

Kokocikutya

szia, tetszik a recept :) szeretném megkérdezni hogy meddig érdemes keleszteni a tésztát?

helena26

Függ a szobah?mérséklett?l is, kb. 20-30 percig( duplájára keleszteni).

Hozzávalók

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.