r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1740 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 436 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5387.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    3171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 1740 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, erre rakjuk a paradicsomkarikákat. (Előtte a paradicsom héját forró vízbe mártva, majd hidegbe, könnyen leszedhetjük.) Néhány perc alatt összeforraljuk, amíg a levét elveszti. (Bazsalikommal kicsit megszórhatjuk.)
  2. A 1 tojást + 1 tojásfehérjét behabarjuk sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiózzuk ízlés szerint.
  3. A réteslapra a széleken 2-2 cm kihagyásával sonkaréteget, erre a paradicsomos réteget és végül a tojásos masszából egy réteget rakunk.
  4. A széleket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Feltekerés után a a megmaradt tojássárgájával megkenjük a tetejét. Tetejére köménymagot vagy szezámmagot szórjunk.
  5. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 98644
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Megjegyzés: Ha póréhagymával csináljuk, akkor 6 szál közepes póréhagymából kell kiindulni. A fehér póréhagymákat négybe vágva, kevés sós vízben 10 perc alatt félpuhára kell párolni. Ez a réteg a sonka és a tojásos réteg közé kerül a töltésnél.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az eredeti receptben póréhagyma van a paradicsom helyett, de amikor meg akartam csinálni, egy boltban sem találtam elfogadható hagymát. Így az örök kedvencem, a paradicsom mentett meg. De lehet, hogy így még ízletesebb is!

Hozzászólások (35)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta!

Törölt felhasználó

MMM, már nyomtatom is kifelé! :-)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy nektek is tetszik! A családom is díjazta, minden héten ezt akarják enni! :)

Éva-Anyóca

Nagyon guszta!És, ha maradt, nem lehet egy szeletkét átküldeni így?Ezt meg kell csinálnom!!Minden van hozzá, holnap ez lesz az ebéd.Köszi!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ha másnapra maradt volna, azonnal küldenék...:)

Sz Éva

Hát ezt biztosan megcsinálom. Nagyon guszta. Nekem leveles tésztám van itthon. Gondolom abban is meg lehet csinálni. Éva

Törölt felhasználó

Érdekes kísérlet lesz leveles tésztába tölteni, bár az vajasabb és más karakter? tészta. De csináltam már hasonlót én is és nagyon klassz lett. http://www.nosalty.hu/tokmagos_csirkemell_leveles_tesztaban_recept_19651 Ez isteni lett, várom a fejleményeket! Üdv: Aliz

Sz Éva

Hát úgyis lehülés jósolnak, és nyugodtan lehet a hétvégén sütni:) Majd megírom, hogy milyen lett. Üdv Éva

Törölt felhasználó

Sziasztok! Érdekl?dnék, hogy ebb?l két rúd rétes lesz vagy az összes réteslapot használjam fel egy rúdra? Köszönöm a választ!

Törölt felhasználó

Szia! Két rúd lesz bel?le, nekem 2x4 lapom volt. Jó sütést!

Törölt felhasználó

Már másodjára sütöm meg. Mondjuk az enyémben van paradicsom meg póréhagyma is. Köszönjük a receptet!:)

Törölt felhasználó

Kedves Dlizzy! Tegnap elkészítettem vendégségbe a "réteseidet" 4 rúd lett, két féle töltelék (son-go-ku és a paradicsomos). Isteni lett, elsöpr? siker :) amit ezúton köszönök Neked! Várom a további receptjeidet :) köszi szia borsika2

Törölt felhasználó

Nagy örömmel olvasom, amit írtál. Köszi!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Már kétszer is elkészítettem. Nagyon finom. A második sütésnél elbambultam és ledaráltam a paradicsomot. Ezért több zöld f?szert tettem hozzá (bazsalikom, pici petrezselyem, zellerlevél, pici kapor, só) és elf?ztem a levét. 3 réteg tésztát használtam és hasonló lett mint egy lasagna. A vendégek nagyon dicsérték. Bekerült a kedvencek közé! :-)

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon finom recept! Igazán kreatív, egyszer? és finom, bármikor és bárkinek bevethet?, isteni! Köszönöm szépen!

snoopyzsuzsi

Én leveles tésztába töltöttem, mert véletlenül olyat vettünk. A töltelék pont elegend? a 3 db leveles tésztához és nagyon-nagyon finom, de azért legközelebb réteslappal is kipróbálom! Köszi a receptet! :)

manócska2010

Szia! Lenne egy kérdésem a recepttel kapcsolatban. 4 darab réteslapot teszek egymásra és úgy jön rá a töltelék? A réteslapokat meg kell kenni olvasztott vajjal vagy a lapok közé nem kerül semmi sem? A tepsit ki kell vajazni? Válaszodat el?re is köszönöm! Már alig várom, hogy megsüthessem. :) Üdv Manó

Törölt felhasználó

Én az összes lapot (180 g) megfelezem (2 tekercshez), és csak egymásra rakom ?ket. De ha gondolod, akkor közé kis olvasztott vajat, vagy vaj+ tejföl keverékét tehetsz. De az is jó, ha 2 lap egymásra kis adag a sajtos masszából rá két réteslap rétegezést csinálsz. Én süt?papíron szoktam sütni. Jó étvágyat!:)

Durcsó

Hahó! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen ez hidegen? Ilyen "állófogadásos" vendégségbe szeretném kirakni szeletekben :) Köszi el?re is! Üdv, Durcsó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek