Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos kelbimbó

Sonkás-sajtos kelbimbó
Sonkás-sajtos kelbimbó
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos, apró kockára vágott sonkát "importáltam" Sappadából, az olasz Dolomitokból. Azonnal arra gondoltam, valami zöldséges, besamelles ételt kell készítenem belőle. Hazaérve a mélyhűtőben talált kelbimbó lett az alap. Ja, a sajt is az olasz házibácsitól származott. Mennyei ízek kerekedtek az egészből.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót felengedés nélkül sós vízben puhára főzzük.
  2. Közben besamellt készítünk: 3 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Levéve a tűzhelyről, belekeverjük az egész tojást és a reszelt sajtot.
  4. Egy tűzálló tálat kikenjük a maradék vajjal. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  5. Ha puha a kelbimbó, leszűrjük és a tűzálló tálba halmozzuk.
  6. A sonkát apró kockára vágjuk, rászórjuk a kelbimbó tetejére.
  7. A sajtos besamellt a kelbimbó tetejére simítjuk.
  8. A sütőben csak addig sütjük, míg szép színt kap a teteje.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 683
elküldve: 21
receptkönyvben: 412
elkészítve: 33/45
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kelbimbó, sonkás kelbimbó, besameles kelbimbó

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-08-20 09:13

Imádtam! Csak én, mert más nem szereti, de ennyi önzés nekem is jár...

törpi62
törpi62 Sun, 2014-04-06 07:59

És jó lett :) tej nélkül is,köszönöm a szuper receptett :)

törpi62
törpi62 Fri, 2014-04-04 15:16

Sziasztok!Elfelejtedtem belle tejet rakni :/ Most mitcsináljak már a sütöben van? most jutott eszembe! :/

mannusi
mannusi / mannusi Fri, 2014-02-14 13:37

Megcsináltam és szuper lett. Egyszerű és nagyon finom, mármint annak, aki szereti a kelbimbót...még a párom is kedvtelve nézegette, pedig a világból ki lehet kergetni a kelbimbóval. Most hétvégén úgyse lesz itthon és már ott lapul a mélyhűtőben egy újabb adag, alig várom hogy kész legyen!

R.Zsuzsa
R.Zsuzsa Thu, 2013-03-14 23:06

Nagyon jók az arányok, minden stimmel. A besamelhez egy pici köményt is adtam. Egyetlen bajom a kelbimbó nagyon markáns, erős íze, de ez nem a recept hibája. Ettől függetlenül igen guszta és ízletes étel kerekedett ki belőle.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2013-03-18 20:08

Kedves Druszám!
Izlések és pofonok... Nekem épp a kelbimbó íze tetszik. Az az igazság, hogy bármilyen zöldségfélével meg lehet csinálni. Én már készítettem csicsókával is, mikor túétermelés volt belőle a kertben. Üdv Zsuzsa

531
kelbimbó 40 dkg
sonka 10 dkg
sajt 5 dkg
tej 2 dl
vaj 5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint