r
Nosalty Logó

Kapros- juhtúrós csirkemell jénaiban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Kapros- juhtúrós csirkemell jénaiban
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 563 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4738.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2253 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy négyszögletes, vékonyan megolajozott jénait kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a szalonna túllógjon az edény szélén.
  2. Ráfektetjük a nyers csirkemell szeleteket.
  3. A juhtúrót kikeverjük a tejföllel és fűszerezzük apróra vágott kaporral, frissen őrölt borssal és szerecsendióval. Érdemes megkóstolni, mennyire sós, a tejföl mennyiségét ennek függvényében növelhetjük.
  4. A masszát rákenjük a húsra, a szalonnacsíkokat visszahajtogatjuk és a tetejére is fektetünk még 2-3 szeletet.
  5. Sütőben sütjük alufólia alatt 30 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 24989
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

Pirított újkrumplival ajánlom, az aprószemű újkrumplit alaposan megmosva, héjastól majdnem puhára megfőzzük. Lecsöpögtetjük és felforrósított serpenyőben, 1-2 ek olívaolajon, némi durva szemű sóval erős lángon pirítjuk. Kovászos uborka illik hozzá.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint kapor, ilyenkor szezonban "majdnem" mindenbe teszek! Juhtúróval, túróval, tejföllel tökéletes párosítás.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek