Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratinírozott csirkemell

Gratinírozott csirkemell
Gratinírozott csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártást ízesíthetjük 1 gerezd áttört fokhagymával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra emelegítjük. A húst megmossuk, szárítjuk, a lisztben megforgatjuk.

  2. A forró olajban a csirkemelleket oldalanként 4-4 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivesszük.

  3. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. A mártást egy tűzálló tálba öntjük.

  4. A csirkemelleket bekenjük a krémsajttal, a tűzálló tálba rakjuk. Rászórjuk a durvára tépkedett bazsalikom leveleket.

  5. A sajtot vékony szeletekre vágjuk, elosztjuk a húsra. Betoljuk a forró sütőbe, és 15-20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 793
elküldve: 4
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1966 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gratin csirke, tejszínes csirkemell, sajtos csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

granatalma
granatalma Tue, 2015-06-02 13:42

Köszi a receptet; megcsinaltam, fini lett.
Eredetileg cukkinihez kerestem receptet. Aztán összeraktam a kettőt: margarinon pirítottam felkarikázott cukkinkit és rátettem a húsra...

457
csirkemell filé 300 g
finomliszt 0.5 evőkanál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 100 g
csirke alaplé 50 ml
krémsajt 50 g
bazsalikom 1 marék
sajt 60 g