Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós kacsás betyárfüle

Lecsós kacsás betyárfüle
Lecsós kacsás betyárfüle
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig valamilyen hullám söpör végig az interneten, utána a magazinokban és végül a tv-ben is be kell mutatni az éppen divatos pikk-pakk összedobható "házi" kosztot. Most ez adta az ötletet, hogy mi is legyen nekem a következő kísérleti alanyom. Készen kapható ravioli, paradicsomos tésztaszósz meg ilyenek szerepelnek benne, és lasagne szeretne lenni megtöltve, hmmm. Jól hangzik! Arra gondoltam, hogy teljesen magyarra fordítom. Ezért használtam lecsót a szósz helyett, a maradék hús felhasználása sem jellemző itt, hogy a tésztagyúrásról ne is beszéljek. Legszívesebben kecske vagy feta sajtot raktam volna a tetejére tálaláskor, de pont nem volt itthon, így megdobáltam tojással. :o)

hozzávalók / 3 adag

Töltelékhez

Tésztához

Továbbá

  • 50 dkg lecsó (fél liter házi készítésűt használtam)
  • 5 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat jól összegyúrjuk, lefedjük egy tállal, és fél órát pihentetjük.
  2. A töltelékhez a húst meg a főtt tojást apróra vágjuk, fűszerezzük, elkeverjük a tejföllel meg a petrezselyemmel.
  3. A tésztát jó vékonyra kinyújtjuk, 8 cm széles csíkokra vágjuk. Képzeletben elosztjuk két részre hosszában, az egyik oldalra teáskanálnyi kupacokat rakunk a töltelékből olyan két cm-re egymástól. A töltelék körül bekenjük a tésztát pici vízzel, ráhajtjuk a másik felét, és körben jól lenyomkodjuk. Rombusz alakúra felvagdossuk.
  4. Egy kicsi tepsibe rakunk a lecsóból egy merőkanálnyit, erre egy sor töltött tésztát rakunk, folytatjuk lecsóval, majd tésztával, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetején lecsó legyen, végül szórjunk rá reszelt sajtot.
  5. Forró sütőbe rakva megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x20x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta lecsóval, lecsós rakott-töltött tészta, lecsóval rakott töltött tészta sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-11-09 21:20

Nekem tetszik ez a pikk és pakk étel. :)
Mit tesznek a maradékkal ,- mert Te felhasználod, milyen jó ötletek lesznek belőle na és finomak :),- ...el se tudom képzelni, nem hiszem, hogy mindenki pont annyit süt és főz, ami elfogy....Hova teszik?
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sat, 2013-11-09 21:33

Orulok, hogy tetszik! :o)
Kidobjak! Mindent kidobnak, belenyammognak es a maradekot lenezik, mert
az "maradek". A lanykam mikor meghallotta, meglepodott, hat az ugyanolyan
etel, miert kell azt elitelni? De, nemcsak siman kidobjak, hanem szazakba
kerulo daralot szerelnek a mosogato aljara es odahajigaljak. A ezer eves
vizvezetek meg nem igy lett tervezve, hogy ilyen zsiros massza folyjon le
rajta, aztan csodalkoznak, hogy a szerelo havonta latogatja oket.
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-11-09 21:47

Kedves witch!

A maradék is ehető, ha másként nem, más ételt kialakítva belőle.
Hú, ez az igazi pazarlás, amit elvégeznek, ha ami megmarad, simán kidobják!! :(
Na és a szerelő se olcsó mulatság, nem esik le nekik a mi szavainkkal élve: húsz fillér??? , azaz a megoldás?
Ők tudják, ha bírja a pénztárcájuk. De ez őrült pazarlás.

Köszönjük, a hétvége mindig nagyon gyorsan telik. :(
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sat, 2013-11-09 22:40

Nem-nem, ugy latszik "gondolkodas nelkul" dobaljak a cuccot kifele.
Amikor egy europai receptrol beszelnek es valami furcsa alapanyagot
hasznalnak, akkor hozza is teszik, hogy ott MINDENT felhasznalnak
es SEMMIT nem dobnak ki. Persze csak az csinalja, aki tele van penzzel,
aztan meglepodik, hogy fizetes koveto napon nincs egy centje sem.
udv:witch

414
kacsahús 15 dkg
főtt tojás 2 db
tejföl 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
víz 1 evőkanál
1 csipet
lecsó 50 dkg
sajt 5 dkg