Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás pizza Verától

Sonkás pizza Verától
Sonkás pizza Verától
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran szoktam házi pizzát készíteni, ezt húsvét utáni maradékok felhasználására találtam ki. :) Azért hiányzik egy szelet pizza a képről, mert addig nem mertem kitenni, amíg nem voltam biztos benne, hogy jól sikerült. :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és beletesszük a cukrot. Ebbe a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 5 percig dagadni.
  2. Ezalatt egy nagyobb tálba (nekem erre a célra van egy fedeles műanyag kelesztőtálam) beleszitáljuk a lisztet, amibe belekeverjük a sót és a bazsalikomot. Ezután beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a langyos vizet.
  3. Mindezt alaposan összegyúrjuk, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl kemény a tészta, mert akkor túl rágós lesz sütés után. Rátesszük a tál tetejét, vagy letakarjuk valamivel a tésztát, és langyos helyre tesszük kelni a tésztát. Kell neki kb. háromnegyed vagy egy óra, amíg megkel.
  4. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a szószt, ami csak annyit jelent, hogy az összes hozzávalót jó alaposan összekeverjük. Utána a sonkát felvágjuk kisebb darabokra, és lereszeljük a sajtot.
  5. Vékonyan kiolajozzuk a sütőedényt. (Nekem erre a célra van egy 36 centiméter átmérőjű kerek sütőformám. Ha neked nincs hasonló, akkor szerintem ehhez a tésztamennyiséghez egy közepes tepsi vagy két kisebb pizzasütő forma kell.)
  6. Ezután beleborítjuk a megkelt tésztát a sütőformába, és kézzel szétnyomogatjuk, hogy kitöltse a sütőformát. (Én szoktam egy kis peremet képezni a szélére.)
  7. Erre kenjük rá először a tejfölös szószt, azután pedig egyenletesen elosztva rászórjuk a feltéteket sonka-bab-sajt sorrendben. (Lehet, hogy ez a feltét kevésnek tűnik, de ha túl sok mindent teszünk rá, akkor a tészta nem fog feljönni, és nedves marad. Én nem szeretem úgy.)
  8. Kb. 15-20 percig sütjük. (Nekem sima gáztűzhelyem van, ezt a pizzához sosem szoktam előmelegíteni, hanem akkor kapcsolom be, amikor beleteszem a tésztát. De akkor maximális fokozatra.)
  • sütési hőfok: 230°C
  • tepsi mérete: 36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 095
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza húsvét utánra, sonkás babos pizza, pizza sonkával és vörösbabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1301
finomliszt 35 dkg
tej 1 dl
víz 1 dl
friss élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 2 ek
bazsalikom 1 tk
1 tk
cukor 1 teáskanál
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
mustár 1 ek
bors 1 tk
1 kávéskanál
cukor 0.25 teáskanál
bazsalikom 0.25 teáskanál
főtt sonka 25 dkg
vörösbab 15 dkg
trappista sajt 30 dkg