Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hawaii pizza házilag

Hawaii pizza házilag
Hawaii pizza házilag
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hawaii pizzának igenis van létjogosultsága, persze csak akkor, ha jól és jó hozzávalókból készül. Fontos a feltétek sorrendje: először a paradicsomszósz, erre megy a sonka (legjobb valami füstölt változat), majd utána a sajt. Így a sajt megvédi a sonkát sütés közben, azaz nem fog kiszáradni és felpöndörödni sem. A sajttal egyébként nem kell túlzásba esni, annyi épp elég, ami befedi a pizzát, máskülönben ha túl sokat pakolunk rá, akkor el fogja áztatni. Legvégül az ananász, ami így kicsit meg is pirul. A paradicsomszószt persze csinálhatjuk magunk is, nekem is van itt egy receptem hozzá, de simán lehet kapni jó minőségűt boltban is, így csomó időt spórolunk az elkészítésnél. Ami még nagyon fontos, hogy ne konzervananászt használjunk, ezerszer jobb lesz friss gyümölcsből!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

Feltétek

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vizet egy kis tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Elkavarjuk benne, majd 10-15 percig hagyjuk állni, hogy beinduljon.
  2. Ezután a liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet, valamint az olajat, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó az állaga, hogyha rugalmas, kicsit nedves, jól formázható és fényes a felülete. Ne legyen túl kemény, száraz, mert akkor nehéz lesz nyújtani.
  3. 1 órát kelesztjük, majd utána átgyúrjuk, és kézzel kör alakúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségű tésztából egy jó nagy, kb. 45 centis pizza kijön.
  4. A kinyújtott tésztát tegyük át egy sütőpapírra, mielőtt rátesszük a feltéteket!

Feltétek

  1. A paradicsomszósszal megkenjük a kinyújtott pizzalapot, erre jön a sonka, majd a sajt. A sajtot ne vigyük túlzásba, mert különben eláztatja a tésztát. Annyi sajt kell rá, hogy szépen bevonja a pizza felületét.
  2. A legvégén pedig a megtisztított, kockára vágott ananász.
  3. A sütőt maximális fokozatra előmelegítjük (és ha van légkeverésünk, akkor azt is kapcsoljuk be). 7-8 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 098
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos pizza

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

941
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 3.5 g
finomliszt 270 g
olívaolaj 2 ek
1 teáskanál
paradicsomszósz 15 dkg
sonka 50 g
gruyére sajt 12 dkg
ananász 0.5 db