r
Nosalty Logó

Sonkás-majonézes töltött tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fézsike
Sonkás-majonézes töltött tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött tojáshoz

A rizságyhoz

A tetejére

Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött tojáshoz

A rizságyhoz

A tetejére

Összesen 2832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött tojáshoz

A rizságyhoz

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5307.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    1679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2473 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4448 micro
Összesen 2832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A töltött tojáshoz

A rizságyhoz

A tetejére

Elkészítés

A töltött tojáshoz

  1. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk.
  2. Hosszába kettévágjuk, és a sárgáját kiszedjük.
  3. Villával összetörjük, és hozzáadjuk a mustárt, majonézt, 2 evőkanál tejfölt, ételízesítőt és a ledarált sonkát.
  4. Alaposan összekeverjük, és visszatöltjük a tojásokba.
  5. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk.
  6. Majd hozzáadjuk a már kifőzött rizst és az apróra vágott petrezselymet, őrölt borsot.
  7. A rizst egy kivajazott hőálló edénybe simítjuk.
  8. A már megtöltött tojásokat egyforma távolságban a rizságyba ültetjük.
  9. A megmaradt tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és a tetejére simítjuk.
  10. Majd berakjuk az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X28X7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7845
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Én legszívesebben fehér Dankó bort fogyasztok utána.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fézsike 7 recept

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor húsvét után mindenki fintorogva nézett a megmaradt sonkára és tojásra. De ebben a formában a családom minden tagja szívesen fogyasztja.

Hozzávalók

A töltött tojáshoz

A rizságyhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!