r
Nosalty Logó

Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 643 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 643 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    3775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. A sonkát csíkokra vágjuk, s a vaj felén kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni - gyorsan megtörténik.
  3. A főzőtejszínben elkavarjuk a krémsajtot, enyhén sózzuk, s az átnyomott fokhagymával is jól elkavarjuk.
  4. Egy jénai tálba kanalazunk abból a vajból, amin a sonka sült, s eloszlatjuk az alján.
  5. A főtt tésztához öntjük a karfiolt, óvatosan összevegyítjük őket, majd ráöntjük tejszínes krémet, átforgatjuk, ezután a sonkát kavarjuk hozzá a serpenyőben maradt vajjal együtt. A trappista sajt felét ráreszeljük durva reszelővel, s ezzel is átforgatjuk az egészet. Nagyon finom, ha még körülbelül 5 dkg füstölt sajtot is reszelünk bele, s ezzel is összeforgatjuk!
  6. A jénai tálba öntjük, elegyengetjük, a vaj másik felét kisebb darabokban rápötyögtetjük a tetejére, erre reszeljük a trappista sajt másik felét, majd 180 fokon, alsó-felső állásban, szép sárgára megsütjük. Kissé állni hagyjuk, majd tálalhatjuk. Másnaposan is nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 36 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 33548
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 03.

Ajánló

Aki imádja a karfiolt, az növelheti a mennyiségét! A trappista sajt felét helyettesíthetjük más sajttal is! A fokhagyma elhagyható, a krémbe nekünk tetsző fűszert is tehetünk...... nagyon jól lehet variálni! Csak a képzelet szabhat határt! A sajt, ha több, az nem baj, sőt..... aztán többféle is lehet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk a karfiolt, így kifejezetten olyan egytálételt szerettem volna készíteni, amelyben a karfiol a domináns..... gyorsan, egyszerűen elkészíthető, s lehet variálni...... istenien finom, érdemes kipróbálni......

Hozzászólások

Walaky

Már "megijedtem", hogy a k. Nosalty kiemeli az enyémet is a facén! :D De látom, nincs mit?l tartanom! :D

Walaky

K. Nosalty! Biztosan m?ködik a nézettségi számlálóm???? Kb.: 3 órája egyet sem n?tt, ami ugye, elképzelhetetlen?????!!!!!!

Panno

Kedves Walaky! A nézettségi számláló hibátlanul m?ködik. E-mailben küldtünk Önnek öt különböz? id?pontban készített képerny?fotót, ami mutatja, hogy növekszik receptjénél a nézettség. Üdvözlettel: Szalánczi Anna Nosalty

Törölt felhasználó

Mennyei, családi kedvenc lett! :) Köszönöm, hogy megosztottad a recepted! :)

Walaky

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett, annak pedig külön örülök, hogy családi kedvencetek is lett! Én pedig azt köszönöm, hogy megosztottad a pozitív véleményed, jó érzés, ha visszajelzést kapok arról, hogy tetszett valakinek a recept! :)

illesera

Nagyon finom fogás,ma ez volt az ebédünk! Köszönöm a receptet. Era

Walaky

Kedves Era! Köszönöm a pozitív visszajelzésedet! Örülök, hogy elkészítetted, s hogy ízlett! Váljék egészségetekre! Üdv.: Judyth

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.