Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-hagymás muffin

Sonkás-hagymás muffin
Sonkás-hagymás muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pot-luck partyra vittem. Mind elkapkodták, pedig 2 adagot sütöttem belőle. Mivel tűztilalom van a folyóparton, és szalonnát nem süthettünk, ez a muffin tökéletesen pótolta a sült szalonna és hagyma ízeit. Innen kapta a tábortűz muffin nevét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Kihűlve a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát és a vöröshagymát felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
  2. A lisztet, a sütőport és a fűszereket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített hagymát (vöröshagyma, fokhagyma, metélőhagyma) és a sonkát.
  3. Egy másik tálban felverjük a tojást, és kikeverjük az olajjal és a tejjel.
  4. Hozzáadjuk apránként a lisztes keveréket. Összedolgozzuk a tésztát.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük.
  6. A tésztát a formába töltjük, és mindegyik adag tetejére reszelt sajtot halmozunk.
  7. Végül megszórjuk a magokkal.
  8. 20-25 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 144
elküldve: 15
receptkönyvben: 571
elkészítve: 8/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tábortűz muffin, sós muffin, sajtos-sonkás muffin

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Mon, 2013-03-18 20:59

Szia!
Azóta már vettem (teflon) muffinsütőt, mégiscsak abban az igazi. :)

Kipróbálva: ha nem vajazom ki a teflonsütőt, akkor sem ragad bele, tehát -tapasztalatom szerint- nem érdemes papírkosárral bíbelődni.

Artemisz
Artemisz Wed, 2013-01-23 15:57

Üdv.,
elkészítettem, kiadós, finom lett! Muffinsütő hiányában "sima" tepsiben, sütőpapírral, kockákra vágva.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2013-01-23 18:30

:))) Örülök, hogy ízlett! Találó megoldás, eszembe sem jutott volna...de milyen igazad van!

aprotalp
aprotalp Thu, 2013-01-17 12:36

Szia ! Az 1 pontban leírtakkal mit csinálsz? (A sonkát és a vöröshagymát felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, a metélőhagymát felaprítjuk.)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2013-01-17 14:01

Szia! Úgy látom, kimaradt az összekeverés momentuma, bár azt hiszem, sejthető a dolog. :)
Máris javítom, köszi, hogy szóltál!

manyecskaa
manyecskaa Fri, 2012-08-17 06:44

Szia!
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a muffin formákba teszel e muffin papírt, vagy egyenesen a formába töltöd a tésztát ?

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2012-08-17 08:58

Szia!
Nekem szilikonos sütőm van, ezért nem konkretizáltam a dolgot. Volt fém muffinsütőm, abba papírt raktam, de nekem mindig rásült meg beleragadt. Mióta szilikonosban sütök, mindig tökéletes muffinok születnek, és nem kell kikenni vagy papírozni.

532
finomliszt 20 dkg
sonka 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
snidling 1 csokor
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sütőpor 3 tk
trappista sajt 3 dkg
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál