Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-pizzás muffin

Sajtos-pizzás muffin
Sajtos-pizzás muffin
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs kevdem pizzát sütni, akkor ez egy-kettő készen van. Nagyon jó, ha utazunk.

A kosarakat kenjük ki olajjal,mert nekem is bele szokott ragadni ,ezért inkább nem használok kosarat.

A formát kivajazom,kiszórom liszttel,prézlivel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fűszerezhetjük oregánóval, tehetünk még bele bazsalikomot, mert ezek a pizza fűszerei.
Ez nincs benne az eredeti receptben, én  viszont szeretem.
Paradicsom helyett tehetünk bele olívabogyót vagy mindkettőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habverővel jól felverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi anyagot, de a sajtból a felét tegyük félre, ezzel szórjuk meg a muffin tetejét.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába 3/4-ig töltjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük sütni.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 470
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pizzafűszeres sajtos muffin, pizzás.sajtos tésztás muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2011-12-07 17:56

Helyettesítsd 1 dcl olajjal és kb.1-2 dcl tejjel.Igaz,hogy még így nem próbáltam ki,de szerintem nem lehet vele elrontani. Az állaga ne legyen se túl sűrű,se túl híg.

zombine
zombine Wed, 2011-12-07 17:20

Szilikon formában sütöttem és nem ragadt bele.Olajban eltett aszalt paradicsommal készítettem .Nagyon finom lett!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2011-10-02 19:11

Velem is előfordult,hogy kevés volt az előírt folyadék mennyisége,mert sűrű vagy kemény volt a tészta,így természetesen többet adtam hozzá. Ehhez azért valami tapasztalat kell a sütésben.
A tészta állaga inkább a hígabb nokkedlihoz hasonlítson. Nem szabad ,hogy sűrű legyen.
A tejfölt nem lehet helyettesíteni olajjal,inkább tejjel.

safinyuszi
safinyuszi Sun, 2011-10-02 10:30

Én ma megsütöttem a muffint.Vegyesek az érzelmeim.Az íze rendben van,viszont az állagával vannak problémáim.A tejföl kevésnek bizonyult,kellett mellé hígítás.Én muffinpapírba szoktam sütni,de ez valahogy beleragadt.Várom a mentő tippeket.

periscope
periscope / periscope Sat, 2011-10-01 17:12

Ez nagyon ötletes és jól is néz ki. Vendégvárónak sem rossz! Esetleg a tejfölt lehet helyettesíteni étolajjal?? Vagy nem??? üdv. szép hétvégét

554
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
1 kk
cukor 1 teáskanál
tejföl 2 dl
tej 1 dl
pizza fűszerkeverék 1 kávéskanál
paradicsom 4 dkg
sütőpor 0.5 csomag
sajt 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál