r
Nosalty Logó

Sonkás-brokkolis pizza tejfölös alappal

Andi80_
Sonkás-brokkolis pizza tejfölös alappal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

884
Kalória
29g
Fehérje
108.9g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
98.9g
Víz
60.3g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 884 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 884 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8031.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    5008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    435.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1093 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 3529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A fokhagymákat megtisztítjuk, és a tejfölbe zúzzuk. A brokkolit forró, sós vízbe dobjuk, és 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy pizza formát kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen kis pereme.
  5. A fokhagymás tejfölt egyenletesen elkenjük rajta. A sonkaszeleteket rárakosgatjuk.
  6. A brokkoli rózsákat körbe rendezzük a pizzán. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26×5

Pénteki nap gondolkodtam, mi is legyen az ebéd, olaszok kedvenc eledele már régen volt, így ez lett. Sonka volt a hűtőben, brokkoli a fagyasztóban. Ezzel a zöldséggel még úgy sem készült pizza nálunk.:-)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...