r
Nosalty Logó

Sonkás-brokkolis pizza tejfölös alappal

Andi80_
Sonkás-brokkolis pizza tejfölös alappal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

884
Kalória
29g
Fehérje
108.9g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
98.9g
Víz
60.3g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 884 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 884 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8031.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    5008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    435.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1093 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 3529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A fokhagymákat megtisztítjuk, és a tejfölbe zúzzuk. A brokkolit forró, sós vízbe dobjuk, és 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy pizza formát kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen kis pereme.
  5. A fokhagymás tejfölt egyenletesen elkenjük rajta. A sonkaszeleteket rárakosgatjuk.
  6. A brokkoli rózsákat körbe rendezzük a pizzán. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26×5

Pénteki nap gondolkodtam, mi is legyen az ebéd, olaszok kedvenc eledele már régen volt, így ez lett. Sonka volt a hűtőben, brokkoli a fagyasztóban. Ezzel a zöldséggel még úgy sem készült pizza nálunk.:-)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Pizza Vesuvio

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek