r
Nosalty Logó

Sonkás csirkemelltekercs

katica32
Sonkás csirkemelltekercs
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús elkészítése

Mártás elkészítése

712
Kalória
50g
Fehérje
62g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
260.8g
Víz
82.1g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús elkészítése

Mártás elkészítése

Összesen 712 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús elkészítése

Mártás elkészítése

Összesen 2850 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús elkészítése

Mártás elkészítése

Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    260.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 712 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5193.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    3342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1043.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 2850 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. A fél csirkemelleket megtisztítjuk, majd hogy nagyobb legyen, félbevágjuk. De nem vágjuk el teljesen, csak hogy jó nagy, tölthető csirkemell-szeleteket kapjunk. Mind a 4 fél csirkemellel így teszünk. (Itt jegyzem meg, hogy aki szereti, esetleg pulykamellet is használhat.) Majd óvatosan kicsit kiklopfoljuk, szinte csak elegyengetjük a húst. Ezután lesózzuk mindkét oldalát, és félretesszük. (A "kis húsokat", amik a csirkemellfilén vannak, és ennél az ételnél nem tudom felhasználni, én le szoktam fagyasztani, összegyűjtöm, és ha már van annyi, betekerem baconbe, esetleg pár darab májat is melléteszek, és isteni egy újabb ebédnek.)
  2. A tarját vagy aprítóval nagyon apróra vágjuk, vagy akár le is lehet darálni. A füstölt sajtot lereszeljük. Összekeverjük a sonkát, a sajtot, és hozzáadunk egy kevés fehér borsot és egy kis szerecsendiót. Nem kell sok, mert nagyon intenzív íze van. Só nem kell a tarja miatt. A húst pedig úgyis megsóztuk.
  3. Mivel 4 húst fogunk tölteni, előkészítünk 4 nagyobb alufóliadarabot. Majd tegyünk egy nagy lábasba vizet forrni.
  4. A hússzeleteket egyenként kiterítjük, a 3/4 részére elterítjük a tölteléket, és felcsavarjuk, mint egy bejglit. Nem kell megtűzdelni. A hústekercseket egyenként betekerjük szorosan 1-1 alufóliába. Az alufólia akkora legyen, hogy a húsok végein is hosszabb legyen. Amikor betekertük, a végét is óvatosan megtekerjük (mintha szaloncukrot csomagolnánk), és visszahajtjuk. Majd beledobjuk a forrásban lévő vízbe. Lefedjük, és kb. 40 percig hagyjuk főni a húsokat.
  5. Ez idő alatt megfőzhetjük a rizst is. Elkészíthetjük hagyományos módon, vagy tasakos rizsből is. Ahogyan jobban szeretjük.
  6. Ha megfőttek a húsok, leöntjük a vizet róla, és óvatosan - mert forró - kicsomagoljuk. Tálaláshoz a hústekercseket egy éles késsel ferdén 3-4 darabra vágjuk. A rizzsel, besamellel és barackkal fogyasztjuk.

Mártás elkészítése

  1. A besamelmártáshoz elkészítjük a rántást, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel, és fűszerezzük sóval, fehér borssal és egy pici szerecsendióval. Ha besűrűsödött, készen is van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Sok-sok évvel ezelőtt keresztszüleimnél írtam le ezt a receptet egy könyvből. Ők mondták, hogy elkészítették, és nagyon ízlett nekik. Amikor már külön háztartást vezettem, kipróbáltam. A mai napig imádom, és a családom is nagyon szereti. Érdemes kipróbálni!!!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...