adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
4 dkg dió
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
A sziruphoz
A krémhez
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2.5 csomag vaníliás pudingpor
-
1 l tej
Az öntethez
-
20 dkg étcsokoládé
-
1.5 dl víz
-
5 dkg cukor
-
1 dl rum
A tetejéhez
-
0.5 dl rum
-
6 dkg dió
-
6 dkg cukrozatlan kakaópor
614
Kalória
14.2g
Fehérje
91.1g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
92.4g
Víz
187.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
61.2g
Cukor
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
3g dió22 kcal
-
4 kcal
A sziruphoz
A krémhez
Az öntethez
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
13g víz0 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g rum19 kcal
A tetejéhez
-
4g rum10 kcal
-
5g dió33 kcal
-
11 kcal
-
8g tejszínhab19 kcal
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
40g dió262 kcal
-
46 kcal
A sziruphoz
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
113g vaníliás pudingpor429 kcal
-
1000g tej560 kcal
Az öntethez
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
150g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g rum231 kcal
A tetejéhez
-
50g rum116 kcal
-
60g dió392 kcal
-
137 kcal
-
90g tejszínhab231 kcal
Összesen
7370
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
12g tojás15 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
1.1g dió7 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A sziruphoz
A krémhez
-
6g tojás8 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
27.3g tej15 kcal
Az öntethez
-
5.5g étcsokoládé30 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.7g rum6 kcal
A tetejéhez
-
1.4g rum3 kcal
-
1.6g dió11 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.5g tejszínhab6 kcal
Összesen
201
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 91.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 92.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.8 g
Zsír
-
Összesen 236.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 2245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7746.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 1990 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1018 mg
-
Foszfor 2912 mg
-
Nátrium 1464 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1093.3 g
-
Cukor 734 mg
-
Élelmi rost 62 mg
Víz
-
Összesen 1109 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 491 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 1803 mg
-
Retinol - A vitamin: 1095 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3060 micro
Összesen
7370
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
201
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A piskótához a tojások sárgáját a cukor kb. felével jól kikeverjük.
- A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
- A kikevert sárgájához adjuk apránként a felvert habot és közben a lisztet is adagoljuk. (Óvatosan kell keverni, hogy ne törjön össze a hab.)
- Ezután a kész piskótatésztát 3 részre osztjuk.
- Az egyikbe még belekeverjük a darált diót, a másikba a kakaót. A harmadik simán marad.
- Sütpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük egymás után őket, és kb. 15 percig sütjük egymás után mindegyiket.
- A szirpuhoz a vizet felforraljuk a cukorral és a megtisztított mazsolát belszórjuk.
- Ha egyet forrt, levesszük a tűzről és belereszeljük a citrom héját.
- A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl langyos tejjel kikeverjük.
- A többi tejet felforraljuk, ebből még 2-3 kanálnyit a kikevert tojássárgákhoz keverünk, majd az egészet belöntjük a tejbe, és 3-5 percig kevergetjük, míg sűrű nem lesz.
- A tűzhelyről levéve a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- A megsütött diós piskótalapot egy mélyebb tepsibe, vagy üvegtálba fektetjük és a mazsolás meleg sziruppal és rummal meglocsoljuk.
- A krém egyharmadát rákenjük, és darált dióval megszórjuk.
- Ezután megismételjük ugyanezt a kakaós piskótalappal.
- Végül rátesszük a sima piskótalapot is. Ezt is meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük.
- A kakaóport a tetejére szitáljuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Az öntethez a csokoládét a cukorral felolvasztjuk a vízben. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a rumot.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 90 p
- Sütés ideje: 45 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb. 60*40
Ezzel a sütivel eddig még sosem fürödtem be, mindig nagy siker volt. :) Ha gyerekeknek is szánjuk, a rum mennyiségét érdemes csökkenteni.