r
Nosalty Logó

Somlói galuska 6.

Cinderella_707
Somlói galuska 6.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

614
Kalória
14.2g
Fehérje
91.1g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
92.4g
Víz
187.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
61.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 7370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7746.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2912 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1093.3 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    491 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3060 micro
Összesen 7370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a cukor kb. felével jól kikeverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A kikevert sárgájához adjuk apránként a felvert habot és közben a lisztet is adagoljuk. (Óvatosan kell keverni, hogy ne törjön össze a hab.)
  4. Ezután a kész piskótatésztát 3 részre osztjuk.
  5. Az egyikbe még belekeverjük a darált diót, a másikba a kakaót. A harmadik simán marad.
  6. Sütpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük egymás után őket, és kb. 15 percig sütjük egymás után mindegyiket.
  7. A szirpuhoz a vizet felforraljuk a cukorral és a megtisztított mazsolát belszórjuk.
  8. Ha egyet forrt, levesszük a tűzről és belereszeljük a citrom héját.
  9. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl langyos tejjel kikeverjük.
  10. A többi tejet felforraljuk, ebből még 2-3 kanálnyit a kikevert tojássárgákhoz keverünk, majd az egészet belöntjük a tejbe, és 3-5 percig kevergetjük, míg sűrű nem lesz.
  11. A tűzhelyről levéve a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  12. A megsütött diós piskótalapot egy mélyebb tepsibe, vagy üvegtálba fektetjük és a mazsolás meleg sziruppal és rummal meglocsoljuk.
  13. A krém egyharmadát rákenjük, és darált dióval megszórjuk.
  14. Ezután megismételjük ugyanezt a kakaós piskótalappal.
  15. Végül rátesszük a sima piskótalapot is. Ezt is meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük.
  16. A kakaóport a tetejére szitáljuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  17. Az öntethez a csokoládét a cukorral felolvasztjuk a vízben. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a rumot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 60*40

Ezzel a sütivel eddig még sosem fürödtem be, mindig nagy siker volt. :) Ha gyerekeknek is szánjuk, a rum mennyiségét érdemes csökkenteni.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek