Diós-meggyes tortahajó
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótatésztához
-
73g tojás92 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
27g dió174 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A diókrémhez
A díszítéshez
-
33g meggy15 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 990.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 436.9 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 184 g
-
Koleszterin 1870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5940.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1214 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 2747 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.4 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 504.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 571 micro
-
Kolin: 1334 mg
-
Retinol - A vitamin: 1962 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1745 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2144 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótatésztához
- 8 tojásos piskótatésztát sütünk a hozzávalókból, annyi a különbség, hogy nem sima lisztet, hanem réteslisztet a pörkölt, darált dióval elkeverve tesszük a piskótatészta-masszába.
- A piskótamasszát a sütőtepsibe egyenletesen beleöntjük (ne nagyon törjön), és behelyezzük az előmelegített sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, addig elkészítjük a krémet:
- A cukrot, a tejet, a darált, pörkölt diót egy lábosba tesszük, és felfőzzük.
- Ha kihűlt, elkeverjük a házi vajjal, majd ezzel a krémmel a három hosszában elvágott piskótánkat megtöltjük. Hagyjunk a krémből a torta tetejére és oldalára is.
- Majd a magvalt meggyel díszítjük. (Aki szereti a meggyet, a krémmel megkent tortalapokra is tehet még.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 34594
- Feltöltés dátuma: 2010. április 07.
Ajánló
Kiadós sütemény, aki szereti a diót, imádni fogja. Tippek: Aki szereti a konyakos meggyet, a meggyet konyakba áztathatja. Aki még meggyesebben szeretné a tortát - még 30-50 szem meggyet tehet a megkent piskótalapokra is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gyors piskóta dióval, meggyel. A kemény héjú gyümölcsök, így a dió előnye, hogy kitűnő E-vitamin források. A dió csökkenti a szívbetegség kockázatát, megelőzhetjük vele a szívinfarktust. Tiamint és niacint tartalmaz. A vegetáriánusok számára is igen hasznos, mert megfelelő fehérje- és ásványianyag-forrás. A dióbél magas tápértékű, ízletes. 186 g fehérjét, 570 g zsírt, 117 g szénhidrátot, 17 g szerves sót, 28 g rostot tartalmaz kilogrammonként. A dióolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, és 72 % linolsavat (omega zsírsav), valamint 20 % fehérjét és többféle vitamint is tartalmaz. A dióbél kalóriatartalma hozzávetőleg a marhahúséval azonos. Egyesek nyelvét, száj-nyálkahártyáját viszketést okozva irritálhatja! Átlagosan 75 dkg dióból lesz 30 dkg dióbél.