Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska torta 2.

Somlói galuska torta 2.
Somlói galuska torta 2.
85 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám 84. születésnapjára jött össze a család és egy különleges, de mindenki számára kedvelt tortával szerettem volna meglepni őket. A somlói galuskát nálunk mindenki kedveli, és torta formájában szép látvány is volt.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Külön kínálhatunk hozzá csokimártást vagy friss tejszínhabot. Ha gyerekek is esznek belőle, aromát használjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két egyforma tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. A 8 tojássárgáját fehéredésig keverjük a  4 ek tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A fehérjehabot óvatosan a krémhez forgatjuk, és a felét az egyik tortaformába töltjük. A tészta másik feléhez hozzákeverünk 5 ek kakaóport és a másik tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a két tortát, és amint kihűltek mindkettőt kétfelé szeljük.
  5. A krémhez a 3 tojássárgát, a vaníliás cukorral krémesre verjük, és a 6 dl tejjel fokozatosan, kis lángon besűrítjük, majd a keményítővel pudingosra főzzük.
  6. Az egyik kakaós tortalapot megszórjuk rumba áztatott mazsolával, és megkenjük a vaníliás krémmel. Ráhelyezünk egy fehér tortalapot, és folytatjuk a szórást-kenést.
  7. Az utolsó lapot vékonyan megkenjük krémmel, leöntjük a felolvasztott étcsokival, megszórjuk a darált dióval, és tejszínhabbal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 338
elküldve: 3
receptkönyvben: 238
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mazsolás-csokis torta, csokis-habos torta, somlói torta, mazsolás-vaníliakrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lia
Lia-Mia / Lia Tue, 2010-08-17 10:14

Szia! Örülök, hogy tetszik és nagyon jó sütést kívánok! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-17 10:08

Lia-Mia!Ez csodás!!A nagyid örült neki gondolom,mert ez vmi csodaszép,na és arról ne is beszéljünk, hogy ráadásként fini is!Köszi,receptjeim közt van.Éva-Anyóca

425
tojás 8 db
porcukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
tej 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 ek
tojássárgája 3 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
tej 6 dl
mazsola 10 dkg
rumaroma 20 ml
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 20 dkg
dió 10 dkg