Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
39g tojás48 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
9g cukor33 kcal
-
11g víz0 kcal
-
34g rizsliszt124 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
7 kcal
Fehér krémhez
-
50g tej28 kcal
-
8g rizsliszt27 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
2g zselatin7 kcal
Csokis krémhez
Locsoló sziruphoz
Összesen
780
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
85g cukor329 kcal
-
112g víz0 kcal
-
340g rizsliszt1244 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
71 kcal
Fehér krémhez
-
500g tej280 kcal
-
75g rizsliszt275 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Csokis krémhez
-
1400g tej784 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
135g csokoládés pudingpor514 kcal
Locsoló sziruphoz
Összesen
7803
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
7.4g rizsliszt27 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Fehér krémhez
-
10.9g tej6 kcal
-
1.6g rizsliszt6 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Csokis krémhez
-
30.5g tej17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.9g csokoládés pudingpor11 kcal
Locsoló sziruphoz
Összesen
168
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
780
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.4 g
Zsír
-
Összesen 105.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9554.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 3443 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 2815 mg
-
Nátrium 2700 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1519.9 g
-
Cukor 1047 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 978.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1591 mg
-
Retinol - A vitamin: 852 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2686 micro
Összesen
7803
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
7 db tojás
-
350 g cukor
-
85 g cukor
-
14 ek víz
-
340 g rizsliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek napraforgó olaj
Fehér krémhez
Csokis krémhez
-
1.4 l tej
-
11 ek cukor
-
3 csomag csokoládés pudingpor
Locsoló sziruphoz
Elkészítés
Piskótához
- Piskóta elkészítése: A tojások sárgáját felverjük 7 ek vízzel és 350 g cukorral. A fehérjét is 7 ek vízzel és 85 g cukorral (érdemes a vége felé beletenni, amikor a hab már kicsit összeáll).
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét a sárgájához keverjük, aztán a fehérje felét is a sárgájához keverjük, majd a maradék liszttel, és 1 ek olajjal csomómentesre keverjük, végül óvatosan hozzátesszük a fehérje másik felét. A masszát kettéválasztjuk, és az egyik feléhez kakaóport teszünk. A két masszát külön-külön 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
- Fehér krém: Kicsi tejjel a rizslisztet, 75 g cukrot és a 4 tojássárgáját csomómentesre keverjük, majd elkeverjük az egész tejjel és feltesszünk főni, amíg sűrű masszát nem kapunk. A zselatin kicsi vízben elkeverjük, majd tűzön felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon és hozzákeverjük a sárga krémhez. A 4 tojásfehérjét felverjük 100 g cukorral, majd mikor kicsit hűlt a sárgakrém, belekeverjük.
- A csokipudingot hagyományos módon elkészítjük, ahogy a zacskóján van.
- Locsoló szirup: A hozzávalókat elkeverjük, majd tűzön melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad.
- Végül a piskótákat kis darabokra vágjuk, megforgatjuk a locsoló szirupban, majd a tál aljára tesszük. Ezután folyamatosan felváltva a hozzávalókkat, rétegesen feltöltjük az edényt úgy, hogy a piskótát előtte mindig belemártjuk az oldatba.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11126
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Ajánló
2 nagy tállal lett ebből az adagból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már nagyon rég megvan ez a recept, és tudtam, hogy milyen finom a sima lisztből, úgyhogy itt volt az ideje, hogy gluténmentesen is kipróbáljam, és nem okozott csalódást. Egyáltalán nem lehetett rajta érezni, hogy gluténmentes, nagyon finom és jó állagú lett.