r
Nosalty Logó

Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól

NS
Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

780
Kalória
16.9g
Fehérje
152g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
97.9g
Víz
198.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
104.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Összesen 780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Összesen 7803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9554.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    3443 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    2700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1519.9 g
  • Cukor
    1047 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    978.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 7803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A tojások sárgáját felverjük 7 ek vízzel és 350 g cukorral. A fehérjét is 7 ek vízzel és 85 g cukorral (érdemes a vége felé beletenni, amikor a hab már kicsit összeáll).
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét a sárgájához keverjük, aztán a fehérje felét is a sárgájához keverjük, majd a maradék liszttel, és 1 ek olajjal csomómentesre keverjük, végül óvatosan hozzátesszük a fehérje másik felét. A masszát kettéválasztjuk, és az egyik feléhez kakaóport teszünk. A két masszát külön-külön 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
  3. Fehér krém: Kicsi tejjel a rizslisztet, 75 g cukrot és a 4 tojássárgáját csomómentesre keverjük, majd elkeverjük az egész tejjel és feltesszünk főni, amíg sűrű masszát nem kapunk. A zselatin kicsi vízben elkeverjük, majd tűzön felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon és hozzákeverjük a sárga krémhez. A 4 tojásfehérjét felverjük 100 g cukorral, majd mikor kicsit hűlt a sárgakrém, belekeverjük.
  4. A csokipudingot hagyományos módon elkészítjük, ahogy a zacskóján van.
  5. Locsoló szirup: A hozzávalókat elkeverjük, majd tűzön melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad.
  6. Végül a piskótákat kis darabokra vágjuk, megforgatjuk a locsoló szirupban, majd a tál aljára tesszük. Ezután folyamatosan felváltva a hozzávalókkat, rétegesen feltöltjük az edényt úgy, hogy a piskótát előtte mindig belemártjuk az oldatba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Már nagyon rég megvan ez a recept, és tudtam, hogy milyen finom a sima lisztből, úgyhogy itt volt az ideje, hogy gluténmentesen is kipróbáljam, és nem okozott csalódást. Egyáltalán nem lehetett rajta érezni, hogy gluténmentes, nagyon finom és jó állagú lett.

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...