r
Nosalty Logó

Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Összesen 780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Összesen 7803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9554.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    3443 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    2700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1519.9 g
  • Cukor
    1047 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 7803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Elkészítés

Piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A tojások sárgáját felverjük 7 ek vízzel és 350 g cukorral. A fehérjét is 7 ek vízzel és 85 g cukorral (érdemes a vége felé beletenni, amikor a hab már kicsit összeáll).
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét a sárgájához keverjük, aztán a fehérje felét is a sárgájához keverjük, majd a maradék liszttel, és 1 ek olajjal csomómentesre keverjük, végül óvatosan hozzátesszük a fehérje másik felét. A masszát kettéválasztjuk, és az egyik feléhez kakaóport teszünk. A két masszát külön-külön 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
  3. Fehér krém: Kicsi tejjel a rizslisztet, 75 g cukrot és a 4 tojássárgáját csomómentesre keverjük, majd elkeverjük az egész tejjel és feltesszünk főni, amíg sűrű masszát nem kapunk. A zselatin kicsi vízben elkeverjük, majd tűzön felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon és hozzákeverjük a sárga krémhez. A 4 tojásfehérjét felverjük 100 g cukorral, majd mikor kicsit hűlt a sárgakrém, belekeverjük.
  4. A csokipudingot hagyományos módon elkészítjük, ahogy a zacskóján van.
  5. Locsoló szirup: A hozzávalókat elkeverjük, majd tűzön melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad.
  6. Végül a piskótákat kis darabokra vágjuk, megforgatjuk a locsoló szirupban, majd a tál aljára tesszük. Ezután folyamatosan felváltva a hozzávalókkat, rétegesen feltöltjük az edényt úgy, hogy a piskótát előtte mindig belemártjuk az oldatba.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11126
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Ajánló

2 nagy tállal lett ebből az adagból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon rég megvan ez a recept, és tudtam, hogy milyen finom a sima lisztből, úgyhogy itt volt az ideje, hogy gluténmentesen is kipróbáljam, és nem okozott csalódást. Egyáltalán nem lehetett rajta érezni, hogy gluténmentes, nagyon finom és jó állagú lett.

Hozzávalók

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Íme a tökéletes gyümölcskenyér, a nyugis karácsony jolly jokere

Sokan hajlamosak vagyunk túlgondolni a karácsonyi menüt, és körülményes, különleges recepteket akarunk kipróbálni, amikkel időnként az őrületbe kergetjük saját magunkat. Ezzel alapból nincs semmi gond, de ha idén nyugisabb ünnepekre vágytok, ugyanakkor nem engednétek abból, hogy mindent házilag készítsetek, akkor desszertként vessétek be ezt az egyszerű, ám illatos és omlós gyümölcskenyeret!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...