r
Nosalty Logó

Somlói galuska Nikóta konyhájából

Nikóka
Somlói galuska Nikóta konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

669
Kalória
15.1g
Fehérje
100g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
50.9g
Víz
156g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
63.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Összesen 8012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10611.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    3240 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    819 mg
  • Foszfor
    3687 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 8012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A lapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  2. A masszát elosztjuk háromfelé. Az egyikbe óvatosan belekeverjük a kakaóport, a másikba a diót. A harmadikat így megsütjük.
  3. Sütőpapiros tepsin elkenjük, és megsütjük 180 fokon légkeveréses sütőben 10 perc alatt.
  4. A sziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük az aromát is.
  5. A krémhez a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, közbenkevés tejjel a lisztet, a pudingport, a tojássárgát kikeverjük. A többi tejet a cukorral a vaníliáscukorral felforraljuk, és sűrűre főzzük benne a pudingporos keveréket. Forrón a fehérjehabhoz keverjük, az így készült krémet melegen töltjük a lapok közé.
  6. Az egyik lapot meglocsoljuk sziruppal, megszórjuk dióval, erre krémet kenünk, a következő lapot is így töltjük. A harmadik lapot a maradék sziruppal meglocsoljuk, rászórjuk a maradék diót, rákenjük az összes krémet, és a tetejét meghintjük kakaóporral. Ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük3-4 órára.
  7. Öntethez mindent állandó kevergetés mellet felforralunk.
  8. Az összetöltött somlóit kisebb darabokra vágjuk, kis tányérokra tesszük, és felvert tejszínhabbal és csokiöntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x33

Nagyon ritkán, inkább csak ünnepek alkalmával készítem el.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek